Pui Kiev, rețeta de pui cu unt, usturoi și mirodenii, pe care o vei adora
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Rețeta de pui Kiev este simplă și pentru un începător în ale bucătăriei și extrem de gustoasă. 

Pentru rețeta de pui Kiev ai nevoie de piept de pui, unt, usturoi, mirodenii, dar și de 2 ouă, făină și pesmet, precum și de puțin ulei pentru prăjit. 

Înainte de a te apuca de rețeta de pui Kiev, preferabil cu o zi înainte, amestecă untul topit cu usturoi și mirodenii (după gust, verdeață), lasă-l să se întărească puțin până îl vei putea rula sub forma unei rulade subțiri (ca un salam de biscuiți). Îl pui în frigider până la preparare. 

Cum se prepară puiul Kiev: se fac niște buzunărele mici pieptului de pui (poți să-l secționezi anterior în mai multe bucăți, cât palma), buzunarele nu trebuie să aibă nicio legătură cu exteriorul (deci atenți când le tai), bagi în acele buzunărele mici bucăți din untul cu mirodenii (întărit de la frigider, îți va fi și mai simplu să bagi untul în buzunărele, dar își va fi împrumutat deja și aromele), bați ouăle, dai puiul prin făină, ou și pesmet, le pui apoi puțin la rumenit în tigaia cu ulei încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte, (cât să se lege și să devină puțin aurii), apoi le bagi la cuptorul aragazului 10 - 15 minute, la 180 de grade, într-un vas termorezistent. Se servesc după gust cu diferite garnituri, de la salate la piureuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel