Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Rețeta tradițional românească adorată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Rețeta tradițional românească adorată! Această rețetă se numără printre cele preferate de orice român. Puiul înăbușit cu usturoi este un adevărat deliciu. Dacă pui și mămăliguță caldă lângă, vei mânca pe nerăsuflate. Iată cum se prepară.

Ingrediente

4-5 pulpe superioare de pui (cu piele)
150 ml apă
3 linguri maioneză de usturoi
2 fire mărar
2 linguri ulei
sare, piper negru

Cum se prepară

Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Pulpele se absorb bine cu şerveţele uscate. Se presară generos cu sare şi piper mai grunjos pe ambele părţi. Se aşază pe o farfurie şi se toarnă uleiul peste ele. Se masează uşor. Se lasă să stea până revin la temperatura camerei (cam 30 minute). 

Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Se încinge cratiţa fără nimic în ea şi se aşază pulpele cu pielea în jos, potrivit e-retete.ro. Se toarnă peste ele tot ce e în farfuria în care au stat (ulei, condimente). Se lasă să se rumenească fără a le mişca prea mult, eventual ridicaţi uşor câte una să verificaţi culoarea. Durează cam 10 minute să se rumenească frumos, la foc mediu spre mic. Veţi vedea că pulpele au lăsat grăsime şi suc în tavă.

Vezi și: Varză a la Cluj. Rețeta tradițională adorată de români

Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Întoarceţi pulpele şi lăsaţi să se facă pe a doua parte încă 5 minute. Trageţi cratiţa de pe foc şi când uleiul se mai potoleşte adăugaţi apă şi presăraţi puţină sare în ea. Acoperiţi cratiţa şi introduceţi-o în cuptorul încins deja la 180C. Lăsaţi puiul cam 35 minute să se facă.

Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Scoateţi cratiţa din cuptor şi scoateţi carnea pe o farfurie. Fierbeţi sosul rămas în cratiţă, la foc mare, cam 2-3 minute, să scadă puţin. Adăugaţi mărarul tocat fin în timp ce fierbe. Luaţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi câteva linguri din sosul din tavă peste maioneză şi amestecaţi.

Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Turnaţi maioneza în cratiţă şi amestecaţi bine. Maioneza este făcută cu lapte şi nu vrem să se taie, de aceea sosul nu se mai fierbe. Dregeţi sosul de sare. Adăugaţi pulpele înapoi în cratiţă şi stropiţi-le cu sosul de usturoi. Puneţi capacul şi lăsaţi să stea 10 minute. Serviţi cald, cu mămăliguţă.

Vezi și: Sărează puiul pe interior și exterior, apoi șterge-l cu un prosop și bagă-l la cuptor. Trucul genial al unui bucătar celebru din SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel