Ingrediente
4-5 pulpe superioare de pui (cu piele)
150 ml apă
3 linguri maioneză de usturoi
2 fire mărar
2 linguri ulei
sare, piper negru
Cum se prepară
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Pulpele se absorb bine cu şerveţele uscate. Se presară generos cu sare şi piper mai grunjos pe ambele părţi. Se aşază pe o farfurie şi se toarnă uleiul peste ele. Se masează uşor. Se lasă să stea până revin la temperatura camerei (cam 30 minute).
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Se încinge cratiţa fără nimic în ea şi se aşază pulpele cu pielea în jos, potrivit e-retete.ro. Se toarnă peste ele tot ce e în farfuria în care au stat (ulei, condimente). Se lasă să se rumenească fără a le mişca prea mult, eventual ridicaţi uşor câte una să verificaţi culoarea. Durează cam 10 minute să se rumenească frumos, la foc mediu spre mic. Veţi vedea că pulpele au lăsat grăsime şi suc în tavă.
Vezi și: Varză a la Cluj. Rețeta tradițională adorată de români
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Întoarceţi pulpele şi lăsaţi să se facă pe a doua parte încă 5 minute. Trageţi cratiţa de pe foc şi când uleiul se mai potoleşte adăugaţi apă şi presăraţi puţină sare în ea. Acoperiţi cratiţa şi introduceţi-o în cuptorul încins deja la 180C. Lăsaţi puiul cam 35 minute să se facă.
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Scoateţi cratiţa din cuptor şi scoateţi carnea pe o farfurie. Fierbeţi sosul rămas în cratiţă, la foc mare, cam 2-3 minute, să scadă puţin. Adăugaţi mărarul tocat fin în timp ce fierbe. Luaţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi câteva linguri din sosul din tavă peste maioneză şi amestecaţi.
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Turnaţi maioneza în cratiţă şi amestecaţi bine. Maioneza este făcută cu lapte şi nu vrem să se taie, de aceea sosul nu se mai fierbe. Dregeţi sosul de sare. Adăugaţi pulpele înapoi în cratiţă şi stropiţi-le cu sosul de usturoi. Puneţi capacul şi lăsaţi să stea 10 minute. Serviţi cald, cu mămăliguţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară