Pui de zimbru, salvat de jandarmi. Amănunt inedit: Un zimbru adult a stat lângă el până a fost eliberat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jandarmii din Caraş Severin au salvat un pui de zimbru prin într-un laţ în zona staţiunii Băile Herculane. 

"Misiune inedită a jandarmilor cărășeni. În urma sesizării făcute de un pădurar al Parcului Național Domogled - Valea Cernei, prin care anunța că în zona sa de responsabilitate, un pui de zimbru este prins într-un laț, jandarmii Postului Băile Herculane, împreună cu polițiști, rangeri, voluntari ai Asociației W.W.F, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și un medic veterinar s-au deplasat de urgență în zona indicată pentru a sprijini eforturile pădurarului de a elibera puiul de zimbru", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. 

Intervenţia, dificilă

"Intervenția a fost îngreunată și de drumul dificil, pe care echipele mixte l-au avut de parcurs până la locația indicată, un drum forestie situat la altitudine de 700 m, la aproximatv 3 km de localitatea Rusca-Teregova.
Ajunsi la fața locului, jandarmii montani alături de echipa de specialiști din cadrul celorlalte instituții, au constat că puiul de zimbru (după estimările celor prezenți avea o vârstă cuprinsă între 6 luni - 1 an), avea piciorul drept din față prins într-un laț, fără posibilitatea de a se elibera. Pentru a ușura intervenția și a reda cât mai repede animalul mediului său natural, cei prezenți au luat decizia de a-l tranchiliza, procedura decurgând fără probleme deosebite.

De asemenea, ca un amănunt inedit, pe timpul acestei intervenții ‚ alături de puiul rănit și-a făcut apariția și un zimbru adult, posibil femelă, care a părăsit zona doar după ce, puiul de zimbru a fost eliberat.", au mai scris reprezentanţii Jandarmeriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel