Pugilista care a abandonat meciul după 46 de secunde vrea să îi ceară scuze lui Imane Khelif după controversele legate de gen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Angela Carini a spus că nu a avut „intenția” de a provoca reacții negative împotriva lui Imane Khelif.

Pugilista italiană Angela Carini a dezvăluit că dorește să îi ceară scuze adversarei sale Imane Khelif, în urma controverselor legate de meciul lor de box.

Meciul dintre Carini și Khelif de ieri, 1 august, s-a încheiat după doar 46 de secunde, iar pugilista algeriană a fost ulterior criticată online după ce s-a aflat că a fost una dintre cele două pugiliste care au picat testul de eligibilitate de gen al Asociației Internaționale de Box (IBA) în 2023.

Comitetul Olimpic a emis de atunci o declarație în care a reafirmat eligibilitatea lui Khelif pentru competiție, recunoscând-o ca sportivă de sex feminin și adăugând că „fiecare persoană are dreptul să practice sport fără discriminare”.

„Toți sportivii care participă la turneul de box al Jocurilor Olimpice Paris 2024 respectă regulile de eligibilitate și de participare ale competiției, precum și toate reglementările medicale aplicabile stabilite de Unitatea de Box Paris 2024”, se spune în declarație.

„La fel ca în competițiile anterioare de box olimpic, genul și vârsta sportivilor se bazează pe informațiile din pașaportul lor”.

Se știe de asemenea că Imane Khelif a fost desemnată femeie la naștere și nu s-a identificat niciodată public ca bărbat, transgender sau intersex.

Angela Carini: Vreau să-mi cer scuze față de ea și față de toți ceilalți

În urma criticilor primite pentru includerea sa la Jocurile Olimpice de la Paris, Carini i-a adresat acum scuze tinerei de 25 de ani și a adăugat că „respectă” decizia IOC de a permite lui Khelif să lupte.

„Toată această controversă mă întristează”, a declarat ea pentru ziarul italian Gazzetta dello Sport.

„Îmi pare rău și pentru adversara mea. Dacă IOC a spus că poate lupta, respect acea decizie”.

Discutând despre decizia sa de a nu-i strânge mâna lui Khelif, Angela Carini a dezvăluit că dorește să-și ceară scuze pentru comportamentul său, spunând: „Nu a fost ceva ce am intenționat să fac".

„De fapt, vreau să-mi cer scuze față de ea și față de toți ceilalți. Am fost supărată pentru că Jocurile Olimpice s-au dus pe apa sâmbetei pentru mine”.

Ea a adăugat că, dacă ar întâlni-o din nou pe Khelif, ar „îmbrățișa-o”.

Comitetul Olimpic Algerian a apărat de asemenea pe Khelif de criticile primite, afirmând: „O susținem cu tărie pe eroina noastră și continuăm să-i apărăm drepturile într-o competiție echitabilă și calificată”.

Khelif a luptat de 50 de ori în cariera sa, pierzând de nouă ori. Anterior, ea a concurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, unde a fost învinsă de Kellie Harrington din Irlanda în sferturile de finală.

Între timp, Amy Broadhurst, care a învins-o pe Khelif în 2022, a venit și ea în apărarea acesteia, cerând încetarea atacurilor online.

„Am primit multe mesaje despre Imane Khelif. Personal, nu cred că a făcut ceva pentru a ‘trișa’. Cred că este vorba de modul în care s-a născut și asta este dincolo de controlul ei”, a scris Broadhurst pe rețelele sociale.

„Faptul că a fost învinsă de nouă femei înainte spune totul”, a mai spus aceasta, potrivit Ladbible.com

VEZI ȘI: Anna Luca Hamori, următoarea adversară a lui Imane Khelif, spune că nu se teme, în ciuda controverselor legate de gen în boxul olimpic https://www.dcnews.ro/anna-luca-hamori-urmatoarea-adversara-a-lui-imane-khelif-spune-ca-nu-se-teme-in-ciuda-controverselor-legate-de-gen-in-boxul-olimpic_967586.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel