PUG expirat și anulat. Robert Negoiță: Vom fi unici în lume. Nici în Africa nu este așa. E inadmisibil ce s-a întâmplat în București
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Robert Negoiță
Robert Negoiță
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, atrage atenția asupra unui subiect extrem de important.

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Actualul PUG, care fusese aprobat în anul 2000, a expirat în anul 2010. Este așteptat un nou PUG, dar la cât de greu merg lucrurile în București, probabil acest lucru va mai dura.

Despre acest subiect a vorbit Robert Negoiță la DC News și DC News TV.

„Astăzi, în București, avem un PUG expirat de foarte multă vreme. Tocmai ce a fost anulat în primă instanță. Dacă rămânem și fără PUG, Bucureștiul rămâne fără reglementare urbanistică. Noi, ca români, nu avem o imagine foarte bună în exterior. O spun cu mare regret. Dacă Primăria Generală nu este rapid în stare să aprobe rapid un PUG și, Doamne ferește, ne este desființat de instanță, ce avem noi imagine proastă în afară... dar în acel moment vom fi unici în lume. Nici în Africa nu există vreo capitală care să nu aibă reglementare urbanistică”, a zis Robert Negoiță la DC News și DC News TV.

„Este foarte rău pentru investitori, pentru cei care vor să construiască ceva. De asemenea, dacă vrei să îți faci o casă, nu știi care este zona de case, nefiind nicio reglementare”, a zis primarul.

„Este inadmisibil că, de 12 ani, în București, este expirat PUG-ul. Unde au fost cei de la Primăria Generală în această perioadă?! Și acum, PUG-ul vechi, adică acela care oricum era expirat, a fost anulat de instanță”, a mai zis Robert Negoiță.

Primăria Generală ar trebui să facă alt Plan Urbanistic General.

„Care este interesul să nu facă un PUG? Nu știu, nu văd niciun interes, mai degrabă este incompetență multă”, a adăugat Robert Negoiță. 

VEZI RĂSPUNSUL COMPLET LA MINUTUL 34:

VEZI ȘI: Cu o zonă din Sectorul 3 am putea ajunge direct pe harta lumii. Cu o singură condiție: dacă ar fi de acord Nicușor Dan / video

Cu o zonă din Sectorul 3 am putea ajunge direct pe harta lumii. Cu o singură condiție: dacă ar fi de acord Nicușor Dan.

Robert Negoiță a vorbit despre modernizarea bulevardului Decebal și noua parcare subterană.

„Parcarea de la Decebal este deja în folosință, dar proiectul de la Unirii în continuare este blocat. Este puțin probabil să-l deblocăm atâta vreme cât primarul general mi-a spus cât se poate de direct că nu este de acord cu acest proiect”, a spus Robert Negoiță la interviurile DC News.

Deși este un proiect care pentru locuitorii din Sectorul 3, de pe Bulevardul Unirii, ar însemna creșterea valorii locuințelor pe care le au de trei ori, Nicușor Dan nu este de acord. Vorbim de un pasaj subteran pentru automobile și zonă pietonală cu parc. Este un proiect pe care Robert Negoiță l-ar fi făcut repede și care ar fi atras foarte mulți turiști. De ce să nu fie Nicușor Dan cu asemenea proiect greu de explicat...

„Nicușor Dan nu a știut să-mi dea un argument, mi-a spus doar că Bucureștiul are alte priorități. I-am zis că poate avea alte priorități în ceea ce privește activitatea dumnealui, iar în ceea ce privește activitatea noastră de la Sectorul 3, normal ar fi să ne stabilim noi prioritățile. Cu un bulevard de 3 kilometri lungime și peste 100 metri lățime, 100% pietonal, intri pe harta lumii în mod direct”, a spus Robert Negoiță la DC News.

Ar fi o zonă în care ar apărea restaurante, cafenele, săli de spectacole, magazine de lux și alte atracții pentru turiștii din întreaga lume, un gen de street mall.

„Depindem de Primăria Generală pentru a ne da acordul. Ne blochează și cu pasajele, și cu unele poduri ne-au tot blocat... Nu ne dau avizele pur și simplu. Aici vorbim de un bulevard pe care îl gestionează dumnealor și atunci... trebuie să fie de acord”, a mai zis edilul Sectorului 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel