Publicul se întoarce la filmele româneşti. Carol Ionescu, actor: Se taie preconcepţiile care ne legau de un trecut nostalgic, cu Nea Mărin şi BD
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Actorii Ana Maria Guran și Carol Ionescu au fost invitații speciali ai emisiunii „Întâlnire cu arta”, unde au discutat despre aparițiile lor în cele mai recente filme românești: „Teambuilding”, „Romina, VTM” și „Taximetriști”.  

"E o surpriză plăcută să vezi că vin spectatorii la un film românesc și că nu mai există această preconcepție. E plăcut să vezi că, în sfârșit, publicul caută încredere în creatorii de film din România și vin să vadă ce produse aduc”, a declarat Carol Ionescu pentru DC News.

Actorul a oferit detalii și despre ultima producție dintre cele trei - "Taximetriști”:

"Nu se marketează ca un film cu pretenții. E o poveste care prezintă niște personaje cu care poți să te identifici. Nu are pretențiile unui film de artă, dar nu are nici aspirațiile unui film comercial referitoare la încasări. Își propune să fie o poveste”.

Actrița Ana Maria Guran l-a completat pe colegul ei: "Este un film foarte autentic, din punctul meu de vedere. Am mai avut discuția asta cu niște oameni... noi ne uităm la filme din străinătate și sigur că suntem obișnuiți să consumăm genul ăsta de conținut, înțelegem glumele unor oameni din alte țări, dar e foarte tare să vezi un film care vorbește despre locurile în care tu ai fost și despre situații pe care le cunoști. Sunt niște situații pe care străinii nu ar putea să le înțeleagă dacă ar vedea filmul ăsta. E o senzație foarte mișto; noi le înțelegem, le absorbim altfel. Este un film foarte autentic”.

Carol Ionescu: "Scenariștii și actorii au căutat să dea cât mai multă importanță, nimic nu a fost făcut superficial. Asta pot să garantez eu (...) Avem foarte mulți artiști profesioniști, foarte capabili, în noua generație, care vor să își arate talentul în fața publicului autohton și nu numai. Avem inclusiv artiști tineri cu aspirații internaționale. E bine că, încetul cu încetul, se taie preconcepțiile astea care ne legau de un trecut nostalgic, de multă vreme pierdut, cu Amza Pelea care îl juca pe Nea Marin și „BD la mare și la munte”, care sunt la rândul lor niște producții foarte bune”.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel