Data publicării:

Psilocybina, ciuperca magică. Mihaela Bilic: Terapie revoluționară, este miraculoasă și de durată

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram Mihaela Bilic
Foto: Instagram Mihaela Bilic
Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre ciuperca magică pentru sănătate. 

"Psilocybina, ciuperca magică care reface neuronii.

Drogurile psihedelice pot provoca o experiență mistică intensă dacă sunt folosite în doze mari. Însă în doze mici ele au efect pe neurogeneză, contracarează simptomele depresiei, măresc dimensiunea neuronilor și îmbunătățesc conexiunea dintre celulele cerebrale.

Psihedelicele sunt recunoscute încă din anii 30 ca având potențial terapeutic pentru bolile neuropsihiatrice precum depresia, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive. Studiile din 2016 pe Psilocybină, un alcaloid din familia psihedelicelor, au demonstrat că ameliorează simptomele depresiei, beneficii care se obțin rapid, cu doar 2-3 microdoze și se mențin timp de câteva luni.

Datorită acestor descoperiri FDA (Food and Drugs Administration) a acordat în 2019 statutul de “terapie revoluționară” pentru Psilocybină în tratamentul tulburărilor depresive majore și a decis să înceapă studiile clinice intense în această direcție.

Studiile făcute pe șoriciei la Universitatea Yale au confirmat că a 2-a zi după administrarea de Psilocybină numărul de conexiuni neuronale a crescut cu 10%, iar neuronii erau în medie cu 10% mai mari! Creșterea imediată și durabilă a conexiunilor dintre neuroni este miraculoasă și de durată, fapt ce deschide o nouă eră în folosirea drogurilor psihedelice", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Marea greșeală pe care o faci când gătești VINETE. Bilic, SECRET în bucătărie: Credeți-mă, vă veți convinge!

 

Deși pare greu de crezut, până și salata de vinete poate să îngrașe dacă nu este preparată corect. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unei salate de vinete delicioase, fără calorii.

"Secretul unei salate de vinete dietetice și delicioase stă în…frecare", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram, alături de un video în care prezintă întreg procesul de preparare a salatei. 

Citește mai departe AICI

 

Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă cu Tagliatelle

 

Ingrediente pentru rețeta propusă de pilotul Cezar Osiceanu:


- tagliatelle cu ou 


- somon file tăiat cubulețe 


- o ceapă roșie tăiată potrivit de subțire


- două ciuperci cu pălărie mare în dotare tăiate felii 


- două felii de gogoșar murat la oțet tăiat cubulețe 


- un ardei iute tăiat rotocoale 


- 100 grame de telemea de oaie, tăiată cubulețe 


- 100 grame de mozarella, tăiată felii subțiri 


- o legătură de mărar 


- ceva măsline cu și fără sâmburi 


- caperele de rigoare 


- mirodenii: piper, busuioc, curry


- un pahar de vin alb Chardonnay 

Modul de preparare al rețetei


Călim ușor împreună ciupercile, ardeiul iute, ceapa. Apoi punem peste ele somonul și gogoșarul, având grijă să amestecăm continuu cu o lingură de lemn ca să nu se lipească de fundul tigăii. Stingem totul cu un pahar de vin din cele două pregătite în avans și lăsăm să fiarbă încet adăugând măslinele și caperele.

Separat fierbem tagliatellele în apă fără sare și ulei, după care le scurgem și le punem în tigaia largă și primitoare unde fierb ușor cele pregătite. Amestecăm ușor ca să se omogenizeze compoziția, turnăm al doilea pahar de vin care și apoi punem peste toate feliile de telemea de oaie grasă și de mozzarella, lăsându-le întâi să se topească punând pentru aceasta un capac deasupra.

Amestecăm ușor observând cum telemeaua de oaie și mozarella se topesc împreuna învelind compoziția noastră suav și delicat. Adăugăm mirodeniile și omogenizăm totul amestecând încet și savurând superbele mirosuri. Stingem focul și punem peste tagliatellele noastre legătura de mărar proaspăt tăiat mărunt. Poftă bună! Este delicios!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel