PSD vrea salariu minim brut de 3.000 de lei și facilități pentru angajații din agricultură
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 13 oct, 17:55
WhatsApp
Foto Pexels
Angajații din sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară ar putea avea salariu minim brut de 3.000 de lei, potrivit unui proiect al PSD.

„În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS”, anunță Adrian Chesnoiu, deputat PSD și președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

El solicită dezbaterea proiectului în procedură de urgență în Parlament.

„Nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt petru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației”, adaugă Chesnoiu.

Marcel Ciolacu: Dreapta întoarce România în anii 1996-2000  

Dreapta întoarce România în anii 1996-2000: o altă Convenție Democrată, cu PNL și USR, care se ceartă pe putere, în vreme ce țara se scufundă în criză, afirmă liderul PSD, Marcel Ciolacu.

G Ad:

„Dreapta întoarce România în anii 1996-2000: o altă Convenție Democrată, cu PNL și USR, se ceartă pe putere, în vreme ce țara se scufundă în criză”, a scris pe contul Facebook Marcel Ciolacu, președintele PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că România are cea mai mare inflație din ultimii zece ani.

„Școlile și spitalele nu au bani să plătească utilitățile. O treime din micile companii sunt în insolvență sau au închis definitiv afacerile. Iar sistemul sanitar este îngenuncheat de pandemie. La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu - mult mai depășit de situație - se joacă de-a Ciorbea și Radu Vasile cu Guvernul. Și, la fel ca atunci, indiferent ce combinații ar face, ajungem la același rezultat: doar PSD este capabil să scoată țara din cea mai grea situație socio-economică din ultimii 20 de ani”, a conchis Marcel Ciolacu.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro