Ciolacu: Rafila, propunere de premier. Avem Guvernul pregătit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că social democraţii au deja pregătit un Guvern, dar şi o garnitură de specialişti, precum şi un program de guvernare. Acesta a mai spus că singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate. 

"Nu avem doar un Guvern pregătit, ci şi o garnitură de specialişti, foarte tineri, programul de guvernare e 90 la sută gata. Îl vom prezenta când se apropie alegerile. Şi eu cred că dacă se doreşte ca România să fie cât de cât normală, preşedintele trebuie să iasă şi să spună 'Dragi români, am greşit!'", a declarat Marcel Ciolacu la B1TV. 

Alexandru Rafila, premierul propus de PSD 

"Dl Rafila rămâne propunerea de premier momentan. Nu avem altă decizie în acest moment. Nici nu e cazul, pentru că nu există nicio negociere, nicio discuţie de aşa ceva", a mai punctat Ciolacu. 

Ciolacu: Criza poate fi depăşită doar prin anticipate 

„Rămân ferm convins că în acest moment România nu poate depăși această criză politică decât prin alegeri anticipate.

Chiar dacă se vor împăca, totuși, e greu să plece câinele de la măcelărie sau de lângă grătar. O să mai accepte mai puțină carne pe os, dar conflictele vor apărea iar.

Din punctul meu de vedere, nu a ieșit nimeni să vorbească absolut nimic. Se ceară pe bani, pe funcții (…) Ne-au promit o depolitizare, dar sunt de 8 luni la guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu, la Dosar de politician.

Întrebat ce ar face dacă președintele Klaus Iohannis le-ar cere să formeze un guvern.

„Vom încerca să realizăm o majoritate. Avem cele 10 zile constituționale. Vom încerca să creem majoritate”, a declarat liderul PSD.

Întrebat în ce condiții ar vota PSD un guvern din care nu face parte, Marcel Ciolacu a declarat:

„În acest moment este exclusă o astfel de posibilitate!”

"Guvernul Cîţu e căzut"

Guvernul Cîțu e căzut, știu și eu, știți și dumneavoastră. Mai are 38 de zile. Tic tac-ul Guvernului Cîțu a pornit când a schimbat pe Stelian de la Justiție. E articolul 47 din Codul administrativ, trebuia în 5 zile să vină cu o nouă propunere de ministru din compoziția Guvernului.

Neavând, a pus un interimar pe 45 de zile, atunci tic-tacul a pornit. El nu poate să depășească aceste 38 de zile cât i-au mai rămas și să vină în Parlament, dacă scapă de moțiune", a mai arătat preşedintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel