PSD Vrancea: Toate bolile infecțioase sunt urgențe medicale
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
PSD se opune categoric amendamentului PNL privind plata spitalizarii pentru cei nevaccinați
PSD se opune categoric amendamentului PNL privind plata spitalizarii pentru cei nevaccinați
Tratamentul este gratuit la toate și așa trebuie să rămână. SarsCOV 2 este și ea o boală infecțioasă. Nu se poate diferenția!Ar fi nociv social și profund ilegal/neconstituțional, afirmă PSD Vrancea.

Plata spitalizării impusă nevaccinaților ar crește decesele. Oamenii nevaccinați nu vor veni la spital în fazele incipiente și ar muri în număr și mai mare. Este aberant să-i sancționăm pe bolnavi pentru că, cel puțin până acum, statul, sub guvernarea de dreapta, a fost incapabil să-și facă datoria.

✗ Toți cetățenii români plătesc asigurări de sănătate, deci toți au dreptul la aceleași servicii medicale. Sistemul de asigurări de sănătate are la baza principiul solidarității. O lege care ar conține o astfel segregare, între vaccinați care au spitalizare gratuită și nevaccinați care-și plătesc spitalizarea, este nu doar neconstituțională, dar va alimenta iresponsabil ura socială și va adânci catastrofal rupturile din societatea românească.

✗ În loc de solidaritate socială și revenire la normalitate vom avem și mai multă moarte și mai multă dezbinare.

✗ Pentru toate aceste motive PSD se opune categoric amendamentului PNL și-i cere să revină la rațiune.

✗ Vaccinarea este o necesitate, PSD o susține cu toată convingerea, dar nu cu astfel de măsuri care în loc să crească încredere publică alimentează anarhia.

Ce a spus Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății

Reacția organizației PSD Vrancea vine în contextul în care  în Comisia de Sănătate a Parlamentului Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a lansat ideea ca toate persoanele  care nu sunt vaccinate împotriva SARS CoV-2 și care ajung în spital ar trebui să își plătească singuri internarea și tratamentul.

Dacă aceasta ar deveni realitate, românii ar fi obligați să plătească, în medie, 17.000 de euro pentru 10 zile de spitalizare. 

Vezi și: PSD Vrancea: Taxa pe lux, un act de solidaritate și echitate socială

Social democrații se opun vehement, deocamdată, acestei idei. 

”Prin derogarea de la normele legale în vigoare, persoanele prevăzute la art. 5, care sunt testate pozitiv și necesită spitalizare pentru tratamentul COVID-19, achită cheltuielile de spitalizare. 

După expirarea perioadei prevăzută la alin.5, costurile privind testarea împotriva SARS CoV-2 sunt suportate de către personalul din cadrul unităților publice și private prevăzute la art.1 și 2”, a spus Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel