PSD şi PNL, candidatură comună în 2024? Chirieac: Excludeţi cu totul? / Ciolacu: Cu certitudine, la acele alegeri pe liste separate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat care sunt şansele unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile din 2024, parlamentare şi prezidenţiale. 

Întrebarea în acest sens a venit de la analistul politic Bogdan Chirieac. 

"Anul viitor pe vremea asta are loc sau ar trebui să aibă loc rotativa la Guvern. Dumneavoastră sau cine va hotărî PSD veţi deveni prim-ministru, domnul Ciucă, preşedintele PNL, ce va mai fi până atunci... Excludeţi cu totul posibilitatea ca peste doi ani, în 2024, PSD şi PNL să meargă în tandem la alegeri, cu un candidat unic la preşedinţie? Nu ştiu, domnul Ciucă la prezidenţiale şi dumneavoastră premier", a întrebat Bogdan Chirieac la România TV. 

"Eu ştiu că au mai vrut unii prin sufragerii să decidă exact ce lucruri să fac. Dar lucrurile sunt mai complicate, pentru că oamenii politici trebuie să ţină cont de români. Ei ne dau mandatele şi ne trimit la putere sau în opoziţie. Cu certitudine, switch-ul va avea loc, mai ales în contextul în care domnul Nicolae Ciucă a devenit preşedintele PNL. La anul în mai se va face rocada din Guvern. În acest moment, preşedintele PSD este propunerea de premier, dar până la anul mai e, sunt convins că în PSD vom lua cea mai bună decizie împreună. În ultimii 8 ani, frecvenţa la prim-miniştri a fost de un prim-ministru pe an. Până acum se vorbea de PSD că face asta, acum se vorbeşte de PNL. Noi avem un acord politic. În momentul în care nu se mai respectă un acord politic... Din partea PSD, este exclusă renunţarea la funcţia de prim-ministru! 

Eu sunt ferm convins că această alianţă e cea mai bună soluţie pentru România în acest moment. Văd un Parlament unde există o majoritate largă, văd un Guvern funcţional, văd un Guvern care devine eficient. Nu ştiu ce va fi cu exactitate şi cum vor vota românii în 2024. Dar nu vă ascund că eu cred că şi din 2024 cele două partide mari, PNL şi PSD, ar trebui să formeze o coaliţie de guvernare", a replicat Marcel Ciolacu. 

"Cu certitudine spun că PSD şi PNL vor candida pe liste separate la aceste alegeri"

"Deci ne spuneţi că e prematur să vorbim despre asta acum, dar nu excludeţi! De ideea candidatului comun spun", a mai punctat Bogdan Chirieac. 

"Primele alegeri sunt europarlamentarele. Cred că în mai 2024. Dacă nu vor fi alegeri anticipate în cazul ruperii acestei coaliţii. La europarlamentare, cu certitudine spun că PSD şi PNL vor candida pe liste separate. Am lămurit primul rând de alegeri din 2024. După alegerile europarlamentare, sunt invitatul dvs să vorbim despre următoarele alegeri", a mai spus preşedintele PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel