PSD, la guvernare sau în opoziție după alegeri? Ciolacu, răspuns ferm după declarațiile lui Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis cum arată lucrurile la o săptămână și jumătate înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie.

După ce un jurnalist i-a lansat scenariul unei majorități PNL-USR-PLUS în viitoarea legislatură a României, Marcel Ciolacu a avut on intervenție fermă: „În primul rând, pe zi ce trece în campanie și din discuțiile avute cu oamenii, cred din ce în ce mai mult că PSD va fi pe primul loc la aceste alegeri. Asta înseamnă că va avea numărul cel mai mare de parlamentari în viitorul Parlament”.

„În ceea ce privește ce a spus președintele Iohannis... A spus cred că tot din prisma agentului electoral PNL, fiindcă e o capcană acolo, o capcană întinsă USR-ului și votanților USR. Să nu se mai mobilizeze, lucrurile sunt deja aranjate și totul este bine, indiferent pe cine votează, USR sau PNL, se vor regăsi la guvernarea comună”, a adăugat liderul social-democrat. „Cred că a fost o strategie de campanie a președintelui. Din punctul meu de vedere, în continuare consider nepermis ca un președinte de stat european să aibă astfel de intervenții în timpul campaniei electorale, dar asta e altă discuție și rămân la opinia că s-a descalificat ca președinte de țară”.

Românii vor vota diferit de această dată

„Cred că românii vor vota cu totul și cu totul altfel decât au făcut unii socoteli și această forțare ca în plină pandemie să avem alegeri. De aceea, astăzi am vrut să avem în primul și primul rând discuția despre soluțiile cele mai bune ca toată lumea să voteze și să voteze în siguranță”, a mai spus Ciolacu, în timpul conferinței de presă a PSD.

Partidul cu cel mai mare scor merge cu premier la președinte

La întrebarea „Deci vă pregătiți de 4 ani de opoziție?”, Marcel Ciolacu a spus: „Nu cred. Eu știu Constituția. În Constituție scrie foarte clar, partidul care are cele mai multe mandate este invitat primul la președinte să facă o propunere de prim-ministru. Pe urmă, prim-ministrul desemnat urmează, în timp de 10 zile, să-și creeze această majoritate, aduceți-vă aminte la domnul Cioloș. Dacă nu reușește să-și creeze majoritatea, duce înapoi mandatul la președinte și președintele dă mandat altor formațiuni. Asta e logica constituțională peste tot în lume. (...) Să vedem cu cine o să voteze românii și care sunt procentele”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel