PSD-PNL, independent și la prezidențiale? Chirieac: Desființarea partidelor din România, etapa următoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea ca PSD-PNL să vină cu un independent și pentru candidatura la prezidențiale, în toamnă, după ce l-au ales pe Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei.

La ce mai trebuie partide dacă nominalizăm doar independenți

„Etapa următoare ar fi desființarea partidelor politice din România, că și așa nu servesc la nimic”, a spus Chirieac la România TV, după ce s-a venit cu scenariul unui independent pentru președinție.

De ce deplânge Cîrstoiu lipsa de susținere a partidelor

„E vremea scenariilor, e vremea campaniilor. V-a dat sociologul național (n.r. Marius Pieleanu) o ordine la start, cu Piedone în frunte. Din această ordine se poate întâmpla orice în campanie. Ce spune medicul Cîrstoiu este adevărat: PSD și PNL nu-l sprijină.

Dar să știți că relația este biunivocă. Dacă partidele nu te sprijină, poate o vină ai și tu. Poate că partidele nu simt vibrația sa pentru funcția de primar general, este și asta o problemă. Trebuie să se uite cu mare atenție în jur și să vadă motivul pentru care nu este sprijinit”, a continuat analistul.

Mai este până la prezidențiale

„Mai departe, brusc n-au câștigat Primăria Generală a Capitalei, nici nu e vreun «pericol» acum să o câștige, dar vin cu independent la președinția României. Ce să spun?

Mai e independentul Mircea Geoană care a lăsat de înțeles că va candida la președinția României. Mai este Eduard Helvig, care nu a spus niciodată că va candida, dar sigur că îl numărăm”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel