Data actualizării:
Data publicării:

PSD-PNL, război total. Atacuri în rafală din ambele partide

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cele două partide au început să își lanseze atacuri, după ce președinții PSD și PNL au dat startul ironiilor și acuzelor pe seama cărții scrise de Nicolae Ciucă, dar și referitor la situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București.

Ce a zis Lucian Romașcanu (PSD)

”#CarteaMinune

Fiind fost ministru în guvernul Ciucă, am fost reticent în a mă manifesta public despre #CarteaCareNuExistă.

Din păcate Dl. Ciucă, în loc de răspunsuri firești la întrebările publice, a ales calea Facebook pentru plasarea unei ironii deplasate la adresa lui Marcel Ciolacu.Consider, prin urmare, că sunt dezlegat de reținerea inițială așa că să purcedem:

Categoria Nicolae Ciucă:

E foarte posibil ca Marcel Ciolacu să citească #VolumulInvizibil cu condiția minimală ca Dl. Ciucă să-l scrie personal. Măcar pe acesta, dacă înțelegeți ce vreau să spun...

Cică banii din vânzări (1.000, 10.000 EUR... dacă nu cumva va fi achiziționat drept carnet de membru PNL de către suflarea galbenă vor merge către cauze nobile. Cred că nobilele cauze ieșeau mai bine dacă primeau valoarea reclamei...

Dl. Ciucă zice ferm și personal că: "Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral." Având în vedere enunțul, am marea rugăminte către Dl. Rareș Bogdan să ne explice modul legal în care s-au folosit banii din subvenție.

Și că veni vorba, Categoria Rareș Bogdan:

Că își câștigă pâinea exclusiv cu gura, nu mai e un secret pentru nimeni. Nu există nimic trecut la realizările dumnealui decât un șir nesfârșit de vorbe. Unele, rarisime, mai bune, altele doar elanuri de conjunctură, înălțând sau coborând personaje cu timbrul vocii sale, funcție de ce i se suflă în cască

La capitolul "gura păcătosului" trebuie menționată alăturarea #OpereiNecunoscute de Capra cu trei iezi și de Cățeluș cu părul creț, creații dragi lui. Bănuiesc că Dl. Ciucă l-a umezit în lacrimi de recunoștință.

Tot la capitolul menționat nu trebuie uitat panseul de imensă adâncime al Rareșului, citez din memorie: "stânga distribuie ce produce dreapta.... stânga asta știe, să distribuie sărăcia...". Deci, ce produce dreapta? Exact!

A mai scos una Rareș, cum că pesediștii citesc doar cutii de whisky. Test pentru Rareș: să trimită pe adresa redacției numele și prenumele membrilor PSD care citesc niste whisky în imaginea de mai jos.Acestea fiind spuse, să vină #CarteaMinune!”, a scris Lucian Romașcanu, pe o rețea socială.

Foto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Citește și - Ciolacu: „Un ostaș în slujba țării”, această „Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro. Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați...

Ce a scris Gabriel Zetea (PSD)

”Toți oamenii din "bibliotecile" PeNeLe-ului citesc coperți...?

Criticul de literatură Rareș Bogdan, care a promovat prin toate șanțurile cartea ”Pas cu Pas” a lui Iohannis s-a urcat ulterior în trenul "generalului" Orban, de unde a coborât pentru a declanșa festivalul democrației lui Cîtu. Și-a făcut timp și să desființeze pensiile speciale in 30 de zile, iar azi ne vorbește despre cartea consultanților care scriu în numele ostașului Ciucă. Mă îndoiesc că scrie în carte cum ne-au închis în case în pandemie, în timp ce ei benchetuiau și "citeau" coperțile de la sticlele de whisky, că așa e în bibliotecile PeNeLeului și avem imagini care rămân mărturie. 

Agitația este mare, mai ales când suma alocată campaniei de marketing se ridică la cel puțin 4 milioane de euro. Nu știm dacă volumul scris de Nicolae Ciucă este cel mai scump din Europa, dar înțelegem că e lucrarea din care liberalii care visează la funcții publice în diverse instituții vor da extemporalele. ”Știi să reciți din Ciucă? Nu știi? Ghinion!”

Poate că Rareș Bogdan, în noul său rol de critic literar, ne va explica de ce această investiție ar putea fi considerată de interes general și chiar național și cum justifică cheltuirea banilor publici din subvenția primită de PNL. Finanțarea cărții intră sub incidența infracțiunii de delapidare, iar persoane din alte partide au fost condamnate pentru fapte similare. Legea Finanțării Partidelor Politice nu permite cheltuirea banilor din subvenție pentru campanii de marketing ale unor produse comerciale realizate de membrii partidului. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va încheia acest episod din saga Rareș Bogdan, Nicolae Ciucă & Co.

#PoliticaLiterară #DelapidareCuStil #RareșBogdanRecomandă”, a scris Gabriel Valer Zetea, pe o rețea socială.

Foto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Postarea lui Gheorghe Șoldan (PSD)

”Un #OmLaș în slujba țării! Acesta este domnul Ciucă, cel care plătește alte milioane din bani publici ca să se cațăre pe cadavre sperând că asta îl va duce în turul doi. Acest Balzac cu trese închipuit din PNL uită că îl ține în brațe pe însuși domnul Flutur, cel care s-a dat MEDIC în plină pandemie ca să se vaccineze cu nesimțire peste rând, în timp ce oamenii mureau pe capete în Suceva.

Lăsați lecțiile, domnule Ciucă! Ia vedeți cum stă domnul doctor mincinos Flutur cu jurământul lui Hipocrate! De asta ați pierdut la Suceava. De asta veți pierde și la parlamentare, și președinție. 

Pentru că sunteți lași, răi și ipocriți.PS: Ciucă nu a publicat cartea, pentru că nu a reușit să citească, în două luni, cele 100 de pagini scrise de alții. #unOmLașînfrunteațării”, a scris Gheorghe Șoldan, pe o rețea socială.

Foto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Citește și - Ciucă își rescrie cartea, nemulțumit de modul în care consilierii săi ar fi scris anumite capitole. Acestea nu ar corespunde cu realitatea

Postarea lui Marian Mina (PSD)

”Rareș iar a schimbat rujul (sau pastilele) și îi provoacă reacții adverse. PNL-istul cu gura mare şi... atât - Rareş Bogdan - a încercat să facă şi el o aroganţă la adresa social-democraţilor, spunând că „pot să citească etichetele cutiilor de whisky din bibliotecă”. Evident că n-a reuşit decât să îşi pună în cap toţi românii care NU au uitat cine sunt, de fapt, “experţii în sticle”, puşi pe chefuială în instituţiile statului.Domnule Rareş Bogdan, chiar crezi că oamenii au uitat că, în timp ce i-aţi sechestrat în casă, în plină pandemie, voi, PNL-iştii, beaţi şi fumaţi prin birourile de la guvern?

Cum îţi imaginezi că românii au uitat că, în timp ce guvernul devenise loc pentru chefuri cu whisky şi trabucuri, aţi închis spitale pe bandă rulantă, aţi ţinut bolnavii cronici pe la uşi şi aveţi pe tura voastră oameni care au murit arşi la ATI?!VOI beaţi şi fumaţi, în timp ce românii îşi îngropau morţii în saci de plastic!Câtă nesimţire şi câtă ipocrizie să vorbească despre "experţii în sticle" tocmai campionii!”, a scris Marian Mina, pe o rețea socială.

Foto

----------------------------------------------------------------------------------------

Citește și - Ciucă îi transmite lui Ciolacu „să stea liniștit” privind cartea sa: Va avea un exemplar cu dedicație, sper că va reuși să-l citească

Ce a scris Virgil Popescu (PNL)

”Responsabilitatea se clădește prin acțiuni concrete, nu prin atacuri gratuite. Premierul Ciolacu ar trebui să își dea seama că gravitatea cazului de la spitalul Pantelimon cere măsuri imediate, nu tergiversări sau jocuri politicianiste. Criza internă și contextul geopolitic din vecinătate și internațional nu lasă loc de “pesedisme”! Asumare! Măsuri concrete! Decizii! Asta cerem de la premierul țării! Domnule Ciolacu, românii s-au săturat de “politică de barbut”!”, a scris Virgil Popescu, pe o rețea socială.

Foto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ce a scris Ionuț Stroe (PNL)

”Cel mai grav ,,MALSPRASI" al PSD este faptul că Marcel Ciolacu îl ține în brațe pe ministrul Rafila.Țara e zguduită de tragedia de la Spitalul Sf. Pantelimon și Marcel Ciolacu încearcă să distragă atenția publică. Domnul Ciolacu se preface că nu vede faptul că în mandatul său, din nefericire, mor oameni în spitale, cu acuzații cutremurătoare din partea procurorilor. Este inacceptabil modul perfid în care se încearcă a se acoperi acest scandal sau a se susține oameni politici care în momentul de față vor chiar să își facă loc pe listele PSD. Acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să se concentreze premierul când țara arde, nu cartea lui Nicolae Ciucă. Cred că Marcel Ciolacu ar trebui să învețe din experiența altor foști premieri și președinți PSD, care au fost penalizați la vremea lor de români tocmai pentru această aroganță și agresivitate excesivă, mai ales în momente în care și-au pregătit candidatura pentru prezidențiale.”, a scris Ionuț Stroe, pe o rețea socială.

Foto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Citește și - Ciucă îi cere lui Ciolacu să rezolve "criza uriaşă" de la Spitalul Pantelimon și să nu mai "vorbească despre cărţi şi marketing politic"

Ce a scris Alexandru Muraru (PNL)

”Atacurile PSD la adresa Partidului Național Liberal, dar mai ales ironiile lui Marcel Ciolacu, sunt făcute doar pentru a deturna atenția de la ministrul Rafila și nenorocirile din Spitalul Pantelimon. În loc să se ocupe de tragediile din sănătate, preferă să facă glume și să atace. În loc să ofere soluții, se ascunde în spatele retoricii agresive, încercând să distragă atenția de la eșecurile sale evidente. Menajându-l pe ministrul Sănătății, premierul Ciolacu se face complice la cele descoperite în Spitalul Pantelimon.

Marcel Ciolacu nu doar că apără abuzatorii sexuali din universități, așa cum a declarat public în cazul SNSPA, dar lipsa de empatie față de victimele de la Spitalul Pantelimon și familiile acestora este pur și simplu revoltătoare, în aceeași notă cu fuga de răspundere a ministrului Rafila. Arogantul din conducerea Executivului l-a acoperit mereu pe Rafila pentru ca i-a fost teamă de ambițiile prezidențiale ale acestuia, dar care acum îi complică drumul spre ceea ce va fi, de fapt, moartea lui politică: candidatura la prezidențiale.

Sigur că Marcel Ciolacu ezită să-și anunțe intenția de candidatură la Alegerile Prezidențiale, în plin scandal cu procurori la porțile spitalelor, așa cum nu și-a asumat preluarea șefiei Guvernului, în 2023, în momentul în care profesorii se aflau în stradă. Referitor la ironiile lui Ciolacu la adresa liberalilor, îi reamintesc lui Marcel Ciolacu faptul că sprijinul politic acordat de PNL nu este necondiționat. Partidul Național Liberal a fost garantul stabilității acestei guvernări, cu propuneri de miniștri serioși și care nu livrează discursuri naționaliste și retorica putinistă spunând că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris, un act pe care nici premierul Ungariei nu s-ar fi gândit să-l facă.

Între timp, proiectele primarilor sunt blocate, dar Ciolacu, care nu a muncit o zi în viața lui, ne povestește despre investiții, uitând să spună că singurele localități care s-au dezvoltat și care au găsit soluții financiare sunt cele administrate de primari liberali. Dacă primarii noștri ar fi stat în pixul premierului Ciolacu, fără să apeleze la fondurile europene, astăzi am fi avut o Românie îngropată în mocirlă. De la 1 septembrie reîncepe sesiunea parlamentară iar Marcel Ciolacu va da piept cu noua realitate politică. O realitate care va spulbera visul Cotroceniului pentru PSD.

PS: Domnule Ponta, vă rog să îi dați înapoi contul de Facebook domnului Ciolacu, poate are și dânsul mesaje de guvernare de postat”, a scris Alexandru Muraru, pe o rețea socială.

Foto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Postarea lui Gabriel Pleșa (PNL)

”Atunci când ești ministru al Sănătății și Parchetul îți spune oficial că unii medici au ucis bolnavi pentru a face loc la paturi, există o singură decizie politică: demisia ministrului cu coasa, dl Rafila! Este evident că s-a încercat mușamalizarea cazului, mai ales că cei trimiși să verifice acuzațiile au mușamalizat totul. Însă ceea ce este mai revoltător este faptul că premierul și președintele PSD, dl Marcel Ciolacu, face scut în jurul ministrului cu coasa! Demiteți-l pe ministrul cu coasa, domnule Ciolacu, chiar dacă e vorba de unul din miniștrii dumneavoastră!”, a scris Gabriel Pleșa.

Foto

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ce a scris Emil-Florian Dumitru (PNL)

”Guvernarea nu este o scenă pentru improvizații și jocuri de imagine. Este un angajament solemn față de cetățeni, o responsabilitate imensă, nelăsând loc de greșeli. În fața tragediilor care sfâșie sistemul de sănătate, Marcel Ciolacu demonstrează, din păcate, că nu poate să gestioneze presiunile reale ale unei crize. În loc să răspundă ferm și să ofere soluții incidentelor tragice de la Spitalul Pantelimon, preferă să se refugieze în ironii facile și atacuri retorice, transformând problemele grave ale țării într-un prilej de distragere a atenției

În momentele în care ar trebui să arate curaj și să ofere răspunsuri clare, Marcel Ciolacu răspunde cu atacuri agresive. Este evident că, în fața întrebărilor esențiale – cine va răspunde pentru viețile pierdute în spitale? Ce măsuri concrete va lua guvernul pentru a preveni alte tragedii? – premierul evită să abordeze fondul problemelor.

Glumele sale despre cărți și alte subiecte triviale, o perdea de fum, cu menirea de a abate atenția de la problemele majore cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, prezintă un premier care dă dovadă, nu doar de lipsă de viziune, ci și de incapacitate de a gestiona crizele cu care se confruntă țara.

Întreaga sa strategie pare să fie una de eschivare și ascundere a adevăratei dimensiuni a eșecurilor sale. Fie că vorbim de criza de la Spitalul Pantelimon sau de tragediile din azilele de bătrâni, reacția lui Ciolacu este aceeași: o serie de atacuri nejustificate și manevre politice menite să mute discuția de la problemele reale ale țării, cu scopul de a-și proteja propriile interese politice.

Este tot mai evident că scaunul de premier și de lider al PSD se clatină sub greutatea propriilor sale greșeli și eșecuri. A ajuns chiar să folosească azilele de bătrâni ca instrument politic, doar pentru a-și consolida poziția și a elimina posibili rivali din interiorul partidului

În fața acestei realități, amânarea anunțului candidaturii lui Ciolacu nu este surprinzătoare. Este, de fapt, un semnal clar al fricii sale de a se confrunta cu consecințele propriilor decizii sau, mai bine spus, a lipsei acestora. Probeleme nu pot fi ascunse sub preș, fiind nevoie de răspundere. Se cer măsuri ferme pentru a preveni repetarea unor asemenea tragedii.

În acest context, presiunea pentru demiterea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, devine tot mai intensă și mai justificată. Este inadmisibil ca, în fața unor asemenea tragedii, PSD să continue să ignore cerințele legitime ale cetățenilor. Este momentul ca guvernul să înceteze să transforme suferința națiunii într-un simplu joc de PR și să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: siguranța și bunăstarea cetățenilor săi”, a scris Emil-Florian Dumitru, pe o rețea socială.

Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel