PSD nu a renunțat la ultimatum. USL se rupe dacă Roșca rămâne în PNL
Data publicării:
Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
ilie-sarbu
ilie-sarbu

PSD nu a renunțat la ultimatumul transmis de Victor Ponta. Luni, acordul USL va fi rupt de social-democrați dacă senatorul Sorin Roșca Stănescu nu este exclus din partid. Discuțiile de la Guvern, cu Crin Antonescu, dar mai ales participarea celor doi lideri la Congresul tinerilor liberali au dat impresia că a fost depășită ”criza cea mai gravă de la constituirea USL”. Vicepreședintele PSD, Ilie Sârbu, a declarat, duminică, la România TV, că solicitarea lui Victor Ponta este imperativă.

”USL se rupe, mâine, dacă nu pleacă Sorin Roșca Stănescu", a declarat, ferm, Ilie Sârbu. "E un cumul, nu e doar Roșca, a adăugat vicepreședintele PSD. Oamenii din PNL încep să aibă curaj dacă văd că nu i se întâmplă nimic lui Roșca Stănescu", a fost concluzia senatorului.

Crin Antonescu a dat mai multe semnale, în discursurile publice, că a fost depășită criza, odată ce atât senatorul Stănescu, cât și PNL și-au cerut scuze. Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a dat asigurări că Uniunea rămâne în picioare și va trăi mai mult decât el. ”Iar eu am de gând să mor”, a glumit venerabilul politician.
Analiștii politici cred că publicul anti-Băsescu va sancționa partidul considerat vinovat de ruperea Uniunii, așa că ambele tabere încearcă să transmită semnale pozitive. Liviu Dragnea, un alt important lider PSD, a declarat la B1 Tv, vineri, că USL merge mai departe. De cealată parte, PNL încearcă să mențină Uniunea, fără a renunța la senatorul Roșca Stănescu, pentru a nu fi perceput ca perdant de propriul electorat.
Poziția lui Ilie Sârbu aduce, din nou, cele două tabere în situația de confruntare, izbucnită joi, odată cu declarația premierului ”S-a umplut paharul!”.
Sorin Roşca Stănescu a precizat: "Este punctul de vedere al domnului Ilie Sârbu. Pot să-l respect, dar nu pot să fiu de acord, nu cred că trebuie aruncat în aer un hotel dacă o yală s-a rupt. Construcţia USL este mult prea serioasă şi importantă ca să poată fi distrusă de un simplu senator".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel