Data actualizării:
Data publicării:

PSD, negocieri cu Iohannis? Chirieac: E nevoie de o poziție oficială din partea PSD / UPDATE

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Potrivit unor surse citate de Antena 3, PSD, PNL și UDMR ar urma să ceară în ședința Birourilor Permanente Reunite ca moțiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, adică după Congresul PNL.

Acest lucru ar înseamnă o răsturnare de situație pe scena politică. Mădălina Mihalache, jurnalist Antena 3, a transmis joi că, „astăzi, vom vedea devoalat cel mai ordinar blat din câte am văzut în ultimii 10 ani. Pentru că Iohannis să-l mențină împăiat pe Cîțu la Palatul Victoria până pe 25 septembrie, PSD-ul se va compromite public, iar PNL-ul încalcă legi, Constituție și își anulează propriile decizii luate cu o zi înainte, la fel ca-n 2012.” 

„Dacă doamna Mădălina Mihalache nu s-a înșelat, cred că se întâmplă un lucru grav”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, joi dimineață, într-o intervenție la Antena 3. „Cred că e nevoie de o declarație oficială din partea PSD”, a continuat acesta. „Negocieri pe sub masă cu Klaus Iohannis? Foarte bine, PSD să negocieze cu președintele, dar la vedere. PSD e un partid de opoziție, e cel mai mare partid din România. Ce constatăm acum? Că PSD ar fi negociat cu Klaus Iohannis în spatele ușilor închise și fără să anunțe public lucrul acesta?! Eu cred că trebuie să așteptăm o opoziție a PSD. Mai departe, PSD e un partid responsabil, prin urmare de ce să prelungești o criză politică până pe 1 octombrie?! S-a depus moțiunea, din nefericire PNL a făcut în așa fel încât să nu fie acceptată moțiunea, deși ea era perfect legală. PNL a scris o pagină neagră în istorie, din mare nefericire pentru un partid prestigios”, a mai zis Bogdan Chirieac. 

„Moțiunea trebuie votată cât de repede posibil”, a subliniat analistul politic. „Dacă PSD decide să nu voteze moțiunea, foarte bine, e decizia sa politică, dar să intre în jocuri ca să iasă Cîțu la Congresul PNL... nu... E nevoie de o poziție oficilă din partea PSD, fiindcă s-ar putea să fie o intoxicare”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

UPDATE: PSD, în exclusivitate pentru DC News, dezminte orice negociere cu președintele Klaus Iohannis privind moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. MAI MULTE, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel