PSD, mișcare interesantă. Cum a fost convinsă o tânără influenceriță să se înscrie în partid: Îmi asum decizia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
PSD se pare că vrea să se consolideze prin atragerea de membri tineri, specialiști în domeniile în care activează.  

Un exemplu este fondatoarea centrul educațional Eduteka din Buzău, Oana Matache, candidată la funcția de consilier local al municipiului. Tânăra care a ales să intre în politică ne-a acordat un scurt interviu.

După mai mulți ani petrecuți în Marea Britanie și Germania, Oana Matache a ales să revină în țară, la Buzău, pentru a dezvolta mai multe proiecte pentru copii. Așa s-a născut centrul educațional Eduteka, pe care îl administrează în municipiul Buzău.

2. -imagine fara descriere- (oana_matache_62538000.png)

De asemenea, tânăra va fi coordonatoarea proiectului „Școala în parc”, proiect care va fi pus în practică din toamnă de către Primăria Buzău.

Iată ce ne-a spus Oana Matache:

DC News: Ce presupune proiectul educațional Eduteka?

'Am deschis hub-ul educațional Eduteka în septembrie 2019. Subliniez faptul că este și un proiect social pentru că primim copii din medii defavorizate. Colaborăm cu cei de la Magic Camp și de la Ajungem Mari, precum și cu DGASPC. Totodată desfășurăm activități din spectrul de educație alternativă. Încercăm să venim, nu neapărat ca o completare a învățământului de normă, ci ca o alternativă de învățare mai interactivă și eficientă.'

'Pentru oraș, în colaborare directă cu Primăria Buzău, desfășurăm proiectul 'Școala în Parc' în Parcul Tineretului, care se va extinde treptat și în Crâng și Marghiloman. Este un concept inspirat din țări germanice și anglo-saxone unde copiii petrec foarte mult timp în aer liber. Este demonstrat științific că învățarea este mai eficientă când cei mici petrec mai mult timp în natură. Practic, amenajăm spații, fără să afectăm mediul înconjurător, unde vor putea veni copiii și cu facilitatori privați de educație, dar și cu învățători, profesori din școlile de stat.' a spus Oana Matache.

DC News: Cine te-a convins să faci pasul cel mare spre politică? De ce ai ales PSD?

'Domnul primar Constantin Toma m-a convins să mă înscriu în PSD prin atitudine și deschidere. M-a făcut să am încredere în ceea ce nu am crezut că voi face vreodată. Nu era pe lista mea de priorități să intru în politică, dar atâta timp cât voi colabora cu domnul primar Constantin Toma, îmi asum decizia. Noi, tinerii, nu putem să ne limităm la a comenta de pe margine. Până la urmă, trebuie să ne asumăm tot ce vine la pachet într-un partid și să acționăm, să schimbăm din interior. Sunt optimistă.' a subliniat Oana Matache.

DC News: Care este colaborarea cu primarul Constantin Toma?

'Am o colaborare foarte bună cu domnul primar. Avem o viziune comună. Pe mine mă interesează puțin spre deloc politica, ci acțiunile îndreptate către oameni și dezvoltarea orașului. Cetățenii au nevoie de fapte concrete. Așa este și domnul primar Constantin Toma. A demonstrat acest lucru prin tot ceea ce a făcut. Este omul faptelor, nu al vorbelor. Este deschis discuțiilor cu oamenii care nu sunt neapărat afiliați politic. Ideea și capacitatea omului de a pune în practică este ceea ce îl interesează.' a menționat Oana Matache.

DC News: Care este mesajul tău pentru unii tineri care au preconcepții despre anumite partide, în special PSD?

'Nu îi blamez. Și eu am făcut acest lucru. Este important să analizăm omul dincolo de partid. Indiferent din ce partid face parte, că e bine sau slab cotat în momentul de față, omul sfințește locul, precum în cazul domnului primar de la Buzău. Dacă avem puțină răbdare să cunoaștem un om prin prisma acțiunilor pentru oraș, eu cred că tinerii vor înțelege că pot fi și sunt deja oameni deschiși, competenți și transparenți într-un partid mai puțin bine văzut de către unii tineri.' a concluzionat Oana Matache, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel