PSD și PNL, amendate de AEP pentru alegerile prezidențiale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Autoritatea Electorală Permanentă a publicat, joi, rapoartele de control al finanţării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut. Inspectorii AEP au constatat încălcarea Legii finanţării partidelor politice de către Alianța PSD-UNPR-PC, ACL, PER sau Călin Popescu Tăriceanu.

Alianța PSD-UNPR-PC, Alianța Creștin Liberală și independentul Călin Popescu Tăriceanu au încălcat Legea finanţării partidelor, în sensul că pe materialele de propagandă electorală nu au fost imprimate "denumirea partidului politic sau a alianţei politice ori electorale care le-a comandat" şi "denumirea operatorului economic care le-a realizat".

Amenzile aplicate celor trei entități sunt cuprinse între 5.000 lei şi 25.000 lei.

Vezi și: Monica Macovei a încălcat legea: Cum a fost sancționată

În acelaşi timp, Alianţa PSD-UNPR-PC a mai încălcat articolul care stabileşte declararea donaţiilor din campania electorală şi obligaţia de a cheltui aceste sume doar după comunicarea acestora la AEP.

Mai mult, conform Mediafax, Alianţa PSD-UNPR-PC nu a respectat, prin mandatarul financiar, condiţia conform căreia acesta "organizează evidenţa veniturilor primite pentru campania electorală, a transferurilor altor fonduri provenite din veniturile obţinute în afara perioadei electorale şi a cheltuielilor efectuate pentru campania electorală".

Pe lângă amendă, în cazul PSD s-a dispus și confiscarea sumelor care au făcut obiectul contravenţiilor.

Un alt partid sancţionat a fost Partidul Ecologist Român, care a fost amendat şi căruia i s-au confiscat sumele obţinute în afara condiţiilor impuse de legea finanţării partidelor politice.

Citește și: Veste proastă primită de PMP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel