Data publicării:

PSD este acuzat că își ”asumă guvernarea doar atunci când are beneficii”: ”Cum să fii vânător (de voturi) cu pușca îndreptată spre camarazi?”

Autor: Elena Didila | Categorie: Politica
WhatsApp
Emil Florian Dumitru, seceretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii. Sursa foto: Facebook
Emil Florian Dumitru, seceretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii. Sursa foto: Facebook
”Cum să fii vânător (de voturi) cu pușca îndreptată spre camarazi?”, încearcă să explice, pe pagina sa de socializare, Emil-Florian Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, făcând referire la noua propunere PSD de a elabora un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina.

Reamintim că PSD a declarat anterior că va cere ”adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum s-a întâmplat în celelalte state care au graniță comună cu această țară”.

Citește și: PSD cere Guvernului o măsură diferită de a ministrului Daea: Să se suspende temporar importurile de cereale din Ucraina

Pe această linie de discurs, Emil-Florian Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii din partea PNL, a continuat să acuze PSD-ul că își ”asumă guvernarea doar atunci când are beneficii”: 

Dilema

”Am văzut cu mare nedumerire noua cerere a PSD de suspendarea a importurilor de cereale din Ucraina lansată, probabil, fără să se consulte cu propriul ministru, pe care îl critică. Dacă soluțiile ministrului Agriculturii nu sunt bune, PSD are instrumentele de sancționare la îndemână. Dacă soluțiile sale sunt fezabile, atunci de ce sunt contestate? Pe fondul problemei, măsurile unilaterale luate în mod individual de state membre nu ajută nici politica europeană de susținere a fermierilor locali și nici sprijinul UE pentru Ucraina” este de părere Emil-Florian Dumitru.

”Poziția responsabilă” și ”asumarea” 

”PSD ar trebui să se alinieze poziției asumate deja de propriul ministru al Agriculturii, de guvern în ansamblu și de Comisia Europeană, de a nu se interzice nici importurile și nici tranzitul cerealelor ucrainene și de a acorda compensații fermierilor români afectați. Aceasta este o poziționare responsabilă, eficientă și bazată pe o viziune integrată la nivelul Uniunii Europene. Nu e nici colegial și nici curajos să asumi guvernarea doar atunci când are beneficii. În schimb, să adopți brusc retorica de opoziție dacă situația devine mai dificil de gestionat. Acest joc de pe un picior pe altul fără a ține cont de efecte, inclusiv de cele de imagine în plan extern, când ai un portofoliul-cheie al Agriculturii, e periculos. Vorbim totuși de securitatea regională și aplicarea politicilor Uniunii Europene în această parte a continentului”, a concluzionat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel