PSD dorește introducerea salariului minim european în legislație și acuză USR de 'dezinformare agresivă'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
PSD va propune un parcurs 'predictibil' pentru introducerea salariului minim european în legislaţia românească, astfel încât antreprenorii să îşi poată stabili din timp politicile salariale.

'Introducerea salariului minim european va oferi mai multă predictibilitate mediului de afaceri, contrar dezinformărilor anti-europene ale USR. PSD va propune un parcurs predictibil pentru introducerea salariului minim european în legislaţia românească, astfel încât antreprenorii să îşi poată stabili din timp politicile salariale pentru propriii angajaţi.

Totodată, stabilirea unui mecanism de creştere anuală a salariului minim din România, în funcţie de parametri economici obiectivi, va permite antreprenorilor să facă estimări mult mai exacte cu privire la resursele financiare ce trebuie alocate, pe termen mediu şi lung, pentru forţa de muncă şi pentru dezvoltarea afacerii', conform unui comunicat al PSD. 

PSD acuză USR de "dezinformare agresivă"

'USR insinuează în mod mincinos că o astfel de măsură adoptată de Parlamentul European ar implica o creştere a taxării muncii. Contrar celor susţinute de USR, creşterea salariilor din România ca urmare a introducerii salariului minim european va echilibra raportul dintre muncă şi capital, va contribui la reducerea decalajelor sociale prin creşterea salariilor mici şi medii şi va asigura creşterea sustenabilă a pensiilor pe termen mediu şi lung.', spune PSD.

'Totodată, măsura este esenţială pentru determinarea tinerilor să îşi construiască un viitor în România, având în vedere că principalul motiv al plecării acestora din ţară este legat de diferenţa dintre salariile din România şi cele din alte state europene. Introducerea salariului minim european va asigura reducerea treptată a acestui decalaj printr-o creştere predictibilă şi automată a salariilor, odată cu dezvoltarea economiei naţionale', conform PSD.

PSD a mai transmis faptul că 'măsurile amatoriste şi populiste avansate de USR' ar menţine decalajele dintre salariile mari şi cele mici şi ar conduce la falimentul 'inevitabil' al sistemului de pensii publice din România.

'Prin astfel de abordări USR îşi reconfirmă poziţia de adversar al pensionarilor şi al salariaţilor cu venituri mici din România', a mai spus PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel