PSD: De ce vizita lui Băsescu în Germania a făcut un deserviciu României
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
agerpres_7455855
agerpres_7455855

Traian Băsescu efectuează o vizită de lucru, vineri și sâmbătă, la Berlin și Munchen, Administrația Prezidențială anunțând deplasarea șefului statului cu doar câteva ore înainte.

Cătălin Ivan, purtător de cuvânt PSD, spune că prin această vizită, președintele a făcut un deserviciu României.

Acesta este de părere că Traian Băsescu a acţionat contrar principiilor diplomatice efectuând o vizită în Germania într-un moment în care oficialii acestei ţări aveau pe agendă alte lucruri - vizita ministrului de externe american, a premierului polonez Donald Tusk şi a comisarului european Laszlo Andor.
"Preşedintele arată, ca de obicei, că nu ştie diplomaţie. Problema este că prin modul expeditiv în care a fost primit la Berlin, preşedintele Traian Băsescu riscă să facă România de râs, în primul rând, apoi şi pe el, dar asta contează mai puţin. O vizită de lucru a reprezentantului României nu se face decât atunci când agenda oficialilor din statul gazdă permite acest lucru. Or, Traian Băsescu nu a ţinut cont de acest lucru, iar presa germană vorbeşte acum despre modul în care oficiali precum Angela Merkel n-au avut timp de reprezentatul României. Din fericire, nu-l mai bagă nimeni în seamă nici în afara ţării. Acum şi primirea de la Berlin demonstrează acest lucru", susţine Cătălin Ivan printr-un comunicat.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel