PSD cere convocarea de urgenţă a Consiliului General. Bădulescu: Nicuşor e solidar cu paraziţii!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Se cere convocarea de urgenţă a Consiliului General al Capitalei pentru rezolvarea unei probleme. 

Grupul consilierilor PSD cere convocarea Consiliului General al Capitalei pentru a rezolva o problemă stringentă. 

"Nicuşor e solidar cu paraziţii. Iarba si balariile in parcurile bucurestene si pe intreg domeniul public al municipiului Bucuresti administrat de Plicusor si ai lui cresc la fel de dezordonat si necontrolat ca parul lui Nicusor.

In iarba si in spatiile verzi asupra carora nu se intervine exista tot felul de paraziti, capuse care ataca oamenii si animalele si sunt purtatoare de boli, rozatoare, de departe cel mai mare disconfort al bucurestenilor vor fi tantarii. Pentru ca Nicusor e solidar cu parazitii si toaleteaza vegetatia chiar mai putin decat propriul crestet grupul consilierilor generali ai PSD a decis convocare de îndată a şedinţei CGMP pentru mâine, 18.05.2021, ora 16.00, pentru a se lua hotararile necesare restabilirii normalitatii, respectiv pentru a demara lucrarile de toaletare a spatiului verde si de dezinsectie si deratizare.

Redăm parcurile bucureştenilor, sănătatea oamenilor rămâne prioritară pentru noi", transmite consilierul general PSD Aurelian Bădulescu.

Cum să te protejezi de căpuşe - informaţii utile

1. Purtarea unor haine dechise la culoare cu pantaloni lungi introduşi în şosete de culoare deschisă şi textură mai deasă.

2. Purtarea unor pantofi sport deschişi la culoare fără orificii sau decupaje; papucii/ sandalele sunt excluse.

3. Utilizarea DEET (Dietil toluamidă) drept repelent prin aplicare pe pielea ce va veni în contact cu zone infestate de căpuşe (mâini, braţ-antebraţ, etc) şi utilizarea de repelenţi pe bază de permetrin prin pulverizări asupra hainelor (în special pantofi, şosete, pantaloni, etc).

4. Tratarea (spălarea şi uscarea cel puţin 1 h cu aer cald/ fierbinte) hainelor folosite în teren după activităţi desfăşurate în zone cu potenţial de infestare cu ixodide.

5. Inspectarea corpului cu atenţie; Căpuşele se pot fixa oriunde fără a provoca disconfort la ataşare sau în timpul hrănirii.                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel