PSD, artizanul exploziei de taxe. Gușă dă o veste proastă social-democraților: Complicitate și nu o să mai meargă! Nu vor mai rezista mult
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Bogdan Chirieac a criticat măsurile luate de PSD în economie, prin creşterea de taxe, la Deferiţi Mass-Media. Consultantul politic Cozmin Guşă a catalogat măsurile drept "o politică concesivă faţă de profitori. Primul mare profitor este statul". În plus, Guşă a avertizat că PSD va avea de suferit din toamnă. 

"Voi aţi mai auzit ceva de acţiunea aia de strângere de semnături pentru demitere (n.r. a primarului general şi a primarului Sectorului 1)? În schimb am văzut că PSD-iştii au ajutat-o pe Clotilde Armand să îşi treacă treburile prin vot", a punctat Cozmin Guşă la Deferiţi Mass-media. 

"Tu nu înţelegi activitatea PSD acum, lately? Că am văzut majorarea asta severă de taxe şi impozite promovată de PSD. Deci când spun severă, e severă. Lasă coborârea impozitului de la 1 milion la 500.000, lasă majorarea de dividende de la 5 la 8%, o majorare de 60%. Dar majorarea TVA-ului la Prima Casă? De la 5% la 19%. Obligativitatea să faci locuinţa de maximum 80 metri pătrați, deci să te duci înapoi spre cutia de chibrituri. Nu e ideea că să construim la fel cum se construieşte în marile capitale europene, frumos, larg. Nu, tot cutii de chibrituri, tot mici, deşi teren mai este în România. 

Dacă tu poţi să înţelegi acest tip de politică, spune-ne şi nouă", a replicat Bogdan Chirieac. 

Guşă, avertisment pentru PSD: Va fi lovit din toamnă. Nu va mai rezista mult

"Este o politică, cum să spun, aparent responsabilă faţă de buget, maximum concesivă faţă de profitori. Primul mare profitor este statul, care din aceste suprataxe, cheltuind banii prost, profită în detrimentul cetăţenilor. Alţi profitori sunt fel de fel de corporaţii care au un lobby mai bun decât îl avem noi. Uite de când ne chinuim cu treaba asta cu Clotilde Armand şi nu ne-a băgat nimeni în seamă. L-au dat afară pe procurorul ăla (n.r. Sorin Iaşinovschi), s-a închis dosarul, PSD a trecut bugetul lui Clotilde. Nu am auzit ca nici măcar preşedintele PSD de la Sector 1 să fie demis sau să îşi ceară scuze. E limpede că e o complicitate. Şi nu o să mai meargă. Eu nu îi văd pe pesedişti să mai reziste mult în umbra guvernării tip Ciucă - Iohannis. Nu vor mai rezista mult, pentru că aşteptările publicului lor, mai numeros decât al lui Iohannis şi PNL-ului împreună, au fost foarte mari când au intrat la guvernare. Au sperat că vine PSD-ul, rezolvă problemele, nu ne mai împrumutăm la aceeaşi dobândă foarte mare ca atunci când era Cîţu la finanţe şi apoi prim-ministru, o să aibă mai multă grijă de ăştia mai medii, mai sărăcuţi. Nu se întâmplă nimic din toate astea. După vara asta, PSD cred că va fi lovit de o antipatie puternică tocmai din partea celor care l-au susţinut şi care au fost bucuroşi nu doar la alegeri, ci şi când au intrat la guvernare, peticind o guvernare extrem de şchioapă a liberalilor cu USR. Nu s-a întâmplat nimic, nu e nimic bun. 

Singura veste bună e că s-a dus Daea acolo, la Agricultură. Dar faptul că nu sunt în stare să mişte nimic pozitiv... ", a concluzionat Cozmin Guşă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel