PSD are 10 întrebări pentru Guvernul Orban: URGENT să răspundă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
PSD are zece întrebări pentru Guvernul Orban în plină criză medicală generată de COVID-19.

„Guvernul trebuie să răspundă URGENT la următoarele întrebări:

➡️ 1. Câte teste PCR au fost efectuate în fiecare județ, după adresa de domiciliu a celor testați?

➡️ 2. Care este numărul cazurilor confirmate în fiecare localitate și în fiecare județ din România?

➡️ 3. Cum explică Guvernul discrepanțele uriașe între datele comunicate oficial privind numărul de cadre medicale infectate și datele prezentate de anchetele jurnalistice? 

➡️ 4. Cum explică Guvernul absența din raportările oficiale a persoanelor decedate, confirmate post-mortem a fi infectate cu COVID-19? 

➡️ 5. După avertizarea OMS din 22 ianuarie, ce măsuri a luat Guvernul și în ce dată pentru testarea populației? Care este situația efectivelor de cadre medicale implicate în procesarea testelor, în fiecare zi?

➡️ 6. Când și în ce volum au fost achiziționate echipamente și materiale pentru protejarea personalului medical după data de 22 ianuarie 2020 și până în prezent?

➡️ 7. După 22 ianuarie 2020 până în prezent, care a fost numărul de teste PCR disponibile ÎN FIECARE ZI în sistemul medical din România?

➡️ 8. În câte unități medicale din România se realizează în prezent testarea zilnică a cadrelor medicale?

➡️ 9. Câți cetățeni români din Italia, Spania, Franța, Germania au revenit în România, după 31 ianuarie 2020? Câți dintre ei au fost testați, câți au fost trimiși în carantină și câți în izolare?

➡️ 10. Ce măsuri a luat Guvernul pentru a se asigura că persoanele aflate în izolare la domiciliu în mediul rural respectă condițiile impuse?”, a transmis, marți, PSD pe contul oficial de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel