PSD ar putea anunţa, luni, numele noului ministru al Apărării. Varianta vehiculată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte luni, de la ora 16.00, pe agenda conducerii fiind nominalizarea unui nou ministru la Apărare, după demisia lui Vasile Dîncu. 

Numele vehiculate pentru a prelua portofoliul Apărării sunt Angel Tîlvăr şi Mihai Tudose.

PSD ar fi înclinat să meargă pe varianta lui Angel Tîlvăr, potrivit unor surse citate de B1 TV. Angel Tîlvăr este un politician român ales senator în legislatura 2004–2008 și apoi deputat în legislaturile începând cu 2008, în județul Vrancea, pe listele partidului PSD.

PNL a solicitat PSD să vină cât mai repede cu un ministru la Apărare şi a transmis, prin vocile liderilor din partid, că nu va accepta niciun schimb de ministere.

Demisia lui Vasile Dîncu

Amintim că, săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat că a demisionat din funcţie.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale. Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României, Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție. Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei.

Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României", anunțase Vasile Dîncu, săptămâna trecută, pe Facebook.

Amenințarea lui Ciolacu: Să nu mi se ceară înlocuiri pe nedrept, atunci parteneriatul va lua sfârşit

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, că nu regretă intrarea la guvernare alături de PNL, dar că nu poate accepta atacuri nejustificate la adresa colegilor de partid şi „înlocuiri pe nedrept”.

„Acest Guvern şi această coaliţie trebuie cel puţin până în anul 2024 să fie funcţionale pe această construcţie politică. Nu există altă construcţie politică. Am văzut oamenii noi de la USR de ce au fost în stare şi au văzut şi românii. Dar asta nu înseamnă că cineva îşi va putea permite să atace vreun coleg de-al nostru, indiferent dacă este sau nu membru al Guvernului, să nu spună adevărul”, a spus, vineri, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Sunt unul dintre cei care am riscat foarte mult când am solicitat votul colegilor mei să intrăm la guvernare. Nu îmi pare rău că am făcut acest lucru, fiindcă lucrurile au mers înainte şi am ieşit dintr-o zonă foarte întunecată a României. Să nu mă enerveze să îmi aduc aminte exact de toate cifrele din pandemie şi de dezastrul din pandemie şi până să mai răspundă, întâi să dea explicaţii pentru miliardul ăla furat numai la vaccinuri şi eu încep să fiu mulţumit. Să nu mă facă să îmi pară rău că v-am rugat să votaţi să intrăm la guvernare, să ne asumăm o asemenea responsabilitate în cea mai mare criză prin care trece România după al Doilea Război Mondial, pentru că o să venim cu toţii şi o să spunem toate adevărurile.

Nu vreau nici să intre România într-o zonă de instabilitate politică, nici economică. Dimpotrivă, vreau să construiesc cu Nicolae Ciucă. Suntem amândoi conştienţi de responsabilitatea pe care o avem în acest moment, dar vreau ca colegii mei să fie respectaţi şi nu să fie atacaţi pe nedrept. Să nu mi se ceară înlocuiri pe nedrept, fiindcă în acel moment parteneriatul nostru va lua sfârşit”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel