PSD alegeri europarlamentare 2024: Prima pe listă: Ramona Chiriac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ramona Chiriac este cea care va deschide lista la europarlamentare din partea alianței PSD-PNL.

Cine este Ramona Iulia Chiriac

„Ramona Iulia Chiriac a fost numită Șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România la 1 iulie 2021. În această calitate, ea acționează ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.


Doamna Chiriac, cetățean român, este diplomat de carieră din 2008 și a fost consul general al României în landul federal german Bavaria în perioada 2016-2021. Lucrează în domeniul afacerilor europene de aproape 20 de ani, inclusiv la nivel local în România. Având în vedere expertiza sa în diplomație, are o experiență deosebită într-o serie de domenii care sunt esențiale pentru activitatea zilnică în calitate de șef de reprezentanță, cum ar fi îndeplinirea funcțiilor de conducere, îndeplinirea sarcinilor de reprezentare, comunicarea strategică și diplomația publică, precum și managementul talentelor financiare și umane.

*Foto - Inquam Photos / George Călin


Înainte de cariera sa diplomatică, doamna Chiriac a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special în pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE. În cadrul Ministerului Integrării Europene din România, a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminarii, campanii și ateliere de lucru.


Doamna Chiriac a absolvit Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Deține două diplome de masterat, unul în studii europene și administrație publică (universitățile din Münster, Germania și Twente, Olanda) și unul în studii de gen, diferențe, inegalități (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România) și alte studii executive recente la Yale (2023) și Cambridge (2022). Este, de asemenea, autoare, cartea ei – Big Issues and Big Words. Europe and Europeanness in the Romanian Presidential Discourse 1993-2007 – a fost publicată în anul 2017, la Editura Tritonic, Colecția Uniunea Europeană. Ramona Chiriac este căsătorită și are un copil”, conform Ramonachiriac.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel