PSD-ALDE, negocieri pentru păstrarea coaliţiei. Paul Stănescu: Cred că se va găsi o formulă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Paul Stănescu, lider PSD, a declarat că este încrezător că alianţa cu ALDE va rămâne intactă, în ciuda tensiunilor din ultima vreme. 

"ALDE deocamdată nu şi-a spus public punctul de vedere că va ieşi de la guvernare. Practic, în următoarele săptămâni, cred că vor mai avea loc discuţii. Până la 1 septembrie deja mai e timp, în momentul în care începe sesiunea parlamentară, şi cred că până la urmă se va găsi o formulă. Dacă nu, probabil că PSD va merge la guvernare cu minoritate parlamentară", a precizat Paul Stănescu, întrebat pe această temă, înainte de Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Condiţiile ALDE şi Pro România, inacceptabile

El a adăugat că atât condiţiile ALDE, cât şi cele ale Pro România de a intra la guvernare sunt de neacceptat pentru partid.

"Era nevoie de o coaliţie cât mai largă, asta am spus de fiecare dată, toată partea stângă trebuia să fie într-o singură parte, să-şi expună programul de guvernare în continuare. Din păcate, probabil că condiţiile ALDE sunt de neacceptat, nu ştiu, nu le-am văzut. Condiţiile Pro România sunt de neacceptat pentru partid, conducerea partidului a fost la negocieri, a negociat aceste lucruri, o să discutăm şi în Comitetul Executiv Naţional", a afirmat Paul Stănescu.

Întrebat dacă crede că PSD este presat sau şantajat de ALDE, el a răspuns că nu, menţionând că negocierile vor continua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel