Data actualizării:
Data publicării:

Prune marinate cu usturoi. Le vei adora! Rețeta specială pe care trebuie s-o încerci

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Ai încercat vreodată prunele marinate cu usturoi? Nu știi ce ai pierdut, dacă nu le-ai gustat până acum. Iată rețeta.

Ingrediente

- 2 kg de prune

- 4 căpățâni de usturoi

- 750 ml de apă

- 300 g de zahăr

- 100 ml de oțet 9%

- 3 cuișoare

- 6 boabe de ienibahar

Cum se prepară

Spălați bine prunele. Faceți o incizie pe partea laterală și îndepărtați sâmburii. Păstrați prunele întregi. Curățați usturoiul și despărțiți cățeii. Umpleți prunele cu câte un cățel de usturoi. Dacă cățeii sunt prea mari - tăiați-i în jumătate, scrie bucatarul.eu.

Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Adăugați în cratiță cuișoarele, boabele de ienibahar, zahărul și oțetul. Amestecați. Fierbeți marinada timp de 2 minute. Așezați prunele umplute cu usturoi în borcane sterilizate. Turnați marinada clocotită, astfel încât aceasta să acopere complet fructele. Lăsați prunele la temperatura camerei pentru 1 oră.

Scurgeți marinada din borcane în cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere. Umpleți borcanele cu marinadă și lăsați prunele pentru 8 ore sau peste noapte. Turnați marinada în borcane și imediat închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le să se răcească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel