Data publicării:

Provocările lui Cristian Diaconescu în cursa pentru prezidențiale. A avut și o surpriză: Nici nu știu de unde au adresa mea

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cristian Diaconescu și-a anunțat, la sfârșitul lunii august, intenția de a candida ca independent la alegerile prezidențiale din 2024. Fostul diplomat a demarat campania de strângere a semnăturilor necesare pentru a-și depune oficial candidatura și a oferit detalii despre evoluția acestui proces.

Cristian Diaconescu se arată optimist cu privire la succesul demersului său, declarând că numărul de semnături colectate până acum este promițător, dar subliniază că provocările organizatorice pot influența rezultatul final. „Eu zic că stăm bine la capitolul semnături, dar știți cum este, până la data scadentă mai sunt puține zile. Sunt foarte mulți voluntari, nu mă așteptam la așa ceva”, a precizat el într-un interviu pentru DCNews.

Termenul limită până la care partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot depune listele de candidaţi este de 2 octombrie. De asemenea, până la 4 octombrie, Biroul Electoral Central se pronunţă, prin decizii, în sensul admiterii sau respingerii candidaturilor.

Fostul președinte al PMP a recunoscut că, deși există o disponibilitate ridicată din partea susținătorilor săi, organizarea și gestionarea acestui proces se dovedesc a fi provocări majore. Strângerea semnăturilor necesită un efort logistic considerabil, mai ales că listele trebuie să fie trimise în original, prin poștă.

Piedici logistice și provocări neprevăzute

 

Una dintre cele mai mari piedici identificate de Diaconescu este legată de necesitatea obținerii semnăturilor originale. „Oamenii trebuie să trimită semnăturile prin poștă, avem nevoie de listele originale. Când vorbim despre zone mai îndepărtate, ține de voința susținătorului”, a explicat candidatul. Totuși, Diaconescu a relatat și despre situații surprinzătoare: „Sunt oameni care vin și îmi pun acasă, în cutia poștală, liste completate și semnate. Nici nu știu de unde au adresa mea”.

Cristian Diaconescu a preferat să nu dezvăluie numărul exact de semnături strânse până în prezent, dar a asigurat că situația nu este deloc rea. „Nu pot să vă spun concret câte am strâns, dar nu stăm rău. Este foarte greu ca independent, sunt foarte mulți oameni extrem de disponibili, dar de aici până la concretizare, știm bine cum stă treaba”, a declarat Diaconescu, adăugând că experiența sa diplomatică l-a învățat să fie prudent în astfel de situații.

Optimism moderat și implicare voluntară neașteptată

 

Chiar dacă întâmpină dificultăți logistice, Cristian Diaconescu se bucură de un sprijin surprinzător de larg din partea cetățenilor, lucru pe care nu l-a anticipat în totalitate. El a menționat că a fost impresionat de numărul mare de voluntari care s-au implicat în campania sa de strângere de semnături și că această implicare l-a motivat să creadă că obiectivul de 200.000 de semnături poate fi atins.

Cristian Diaconescu este încrezător că va strânge numărul necesar de semnături, deși recunoaște că există provocări semnificative în acest proces. Mobilizarea susținătorilor și efortul colectiv îi dau speranțe că va putea depăși piedicile organizatorice și va reuși să se înscrie în cursa electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel