PROTOCOL ”care va da greutate coaliției”. Seidler și Guran, declarații înainte de ședința coaliției
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cristian Seidler (USR PLUS) și Virgil Guran (PNL) au vorbit, marți dimineață, despre un eventual protocol în cadrul coaliției de guvernare. 

O ședință a birourilor politice a ținut până târziu în noapte. Potrivit Antena 3, s-ar fi strâns propuneri pentru un posibil protocol în cadrul coaliției.

Cristian Seidler, deputat USR PLUS, a spus, marți dimineață, la Antena 3: „Vă confirm că a avut loc o ședință a birourilor naționale ieri seară. Am discutat despre felul în care încrederea poate fi reconstruită cu ajutorul discuțiilor de azi sau cât va fi nevoie. Acesta a fost principalul punct. Cum se poate reconstrui încrederea astfel încât această coaliție să meargă mai departe.”

Virgil Guran a fost întrebat, ulterior, ce părere are despre un eventual procotol: „Sunt convins că o să funcționeze mai departe Guvernul. Am spus acest lucru de când au început discuțiile. Se va ajunge la o concluzie comună, la un mod de lucru, niște principii de lucru, niște proceduri. Sunt convins că, în scurt timp, lucrurile se liniștesc. Nu știu dacă astăzi neapărat se va numi și un ministru la Sănătate, dar sunt convins că, într-o zi, două zile, se va ajunge la un protocol care va da din nou greutate coaliției. Sigur se va ajunge la acea înțelegere. Și pace”, a zis Virgil Guran. 

Prima ședință a coaliției după schimbarea lui Voiculescu. Cîțu: Coaliția e singura soluție

Amintim că premierul Florin Cîțu a spus, după prima ședință a coaliției după schimbarea lui Vlad Voiculescu, că în acest moment coaliția e singura soluție.

România are nevoie de guvernare, iar coaliția este cea mai bună opțiune și singura soluție, potrivit prim-ministrului.

Cîțu spune că așteaptă nominalizarea unei persoane pentru Ministerul Sănătății, portofoliul aparținând USR PLUS, în condițiile în care pandemia trebuie gestionată.

„Sper să vină cât mai repede soluția”, adaugă premierul.

Coaliția urmează să se reunească din nou marți, la ora 16.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel