Data actualizării:
Data publicării:

Protestul din București, aprobat de Nicușor Dan la cererea avocatului Dianei Șoșoacă. Av. Mircea Bogdan: Am făcut-o ca un "omagiu" adus acestor protestatari

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam Photos / Casian Mitu
Nicușor Dan le permite accesul protestatarilor să intre cu tractoarele și camioanele în București.

Nicușor Dan le permite accesul protestatarilor să intre cu tractoarele și camioanele în București.

Primarul capitalei a declarat că: "Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București. Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir."

"Este un cetățean care a depus o cerere. Au fost mai multe cereri pe care noi nu le-am luat în considerare pentru că nu aveau toate elementele prevăzute de lege, a mai existat cererea sindicatului FORT pe care am respins-o și am explicat de ce am respins-o și aceasta a fost o primă cerere făcută de un cetățean care avea toate elementele pe care legea ni le cere pentru a fi aprobată. Și atunci am aprobat", a mai completat primarul capitalei, Nicușor Dan.

Mircea Bogdan, avocatul care a solicitat autorizația pentru acest protest, a dat detalii despre demersul făcut

În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, avocatul Mircea Bogdan, cel care a solicitat autorizația pentru acest protest, a dat detalii despre demersul făcut: "Am formulat o cerere pe o perioadă de 10 zile. A fost admisă parțial în perioada duminică, luni și marți deoarece 24 este zi liberă. Apoi, protestul se va continua și joi, vineri, sâmbătă și duminică săptămâna viitoare. Având în vedere că era o expertiză primită în care se puneau în pericol participanții la acest protest în arealul Pieței Victoriei, am căzut de acord cu această comisie din cadrul primăriei capitaliei să fie în Piața Constituției."

"În primul rând, am scris-o în numele meu personal. Am făcut-o ca un "omagiu" adus acestor protestatari care aproximativ de 7 zile stau în frig. Este un gest de a sprijini acești oameni, de a-și arăta cerințele și platforma lor și ceea ce duresc de la Guvernul României (...)", a completat avocatul Mircea Bogdan.

Întrebat de realizatoarele emisiunii de la Antena 3 CNN dacă este avocatul Dianei Șoșoacă, Mircea Bogdan a răspuns: "Nu sunt avocatul doamnei Dianei Șoșoacă. Sunt avocat Petre Mircea Bogdan în Baroul București, sunt un om simplu și un om care, prin expertiza mea, am vrut să ajut acești transportatori. Sunt într-o relație de prietenie și de respect cu Diana Șoșoacă, și nu în ultimul rând de joia trecută am completat acea adeziune de a intra în partidul SOS România. Prima cerere a fost completată tot de mine și înaintată primăriei capitalei, comisiei, împreună cu doamna Senator Diana Șoșoacă. Dacă doamna Șoșoacă va zice să fiu avocatul ei, atunci o să fiu avocatul ei."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel