Protestul de la Cotroceni i-a costat pe Hossu şi alţi lideri sindicali, 10.000 de lei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liderii "Cartel Alfa" Bogdan Hossu şi Toader Paraschiv, preşedintele SNFP Sebastian Oprescu, precum şi alţi şapte participanţi la discuţiile de la Palatul Cotroceni din timpul mitingului ilegal din 24 septembrie au primit amenzi de câte 10.000 de lei, aceştia spunând că le vor contesta în instanţă.

[caption id="attachment_12322" align="alignleft" width="300" caption="foto: www.antena3.ro"][/caption]

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Marian Gruia, a declarat pentru că Jandarmeria i-a amendat, în 24 septembrie, pe cei zece reprezentanţi ai protestatarilor de la Palatul Cotroceni care au intrat să discute cu Gabriel Pişcociu, consilier de stat pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

Gruia a precizat că printre aceştia se aflau patru lideri de sindicat poliţişti, ceilalţi fiind reprezentanţi ai diferitelor sindicate afiliate la Confederaţia "Cartel Alfa". Liderul SNPPC a adăugat că printre cei amendaţi se numără atât el, cât şi preşedintele şi vicepreşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu şi, respectiv, Toader Paraschiv, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu şi alţi şase reprezentanţi ai protestatarilor.

Marian Gruia a mai spus că nu înţelege de ce au fost amendaţi numai cei zece lideri sindicali care au participat la discuţiile cu Pişcociu, pentru că nu aceştia au semnat protocolul de desfăşurare a mitingului cu Primăria Capitalei.

"Au fost alte două persoane de la «Cartel Alfa» care au semnat protocolul, iar pe noi ne amendează ca «organizatori»", a declarat Gruia,citat de Mediafax

Potrivit liderului sindical, printre cele două persoane responsabile de miting se numără secretarul general al "Cartel Alfa" Ioan Homoş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel