Protestul anti-extremism de la Suceava, o greşeală. Bogdan Chirieac, avertisment pentru Gheorghe Flutur. "A găsit cea mai bună cale să crească AUR în procente"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video
Captură video
Cel puţin o mie de persoane protestează la Suceava împotriva extremismului. Mitingul a fost organizat de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. În urmă cu o săptămână, susţinătorii AUR au participat şi ei la un miting în acelaşi loc. 

Acum o săptămână, George Simion, preşedintele AUR, spunea despre Gheorghe Flutur că este "un adevărat fricos". Întrebat cum vede protestul de duminică de la Suceava, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că "îl văd rău, să ştiţi". 

"Fiindcă dl George Simion şi-a făcut mitingul acolo şi şi-a expus discursul politic, dar din partea cealaltă poate era mai bine ca acest lucru să nu fie băgat în seamă. Faptul că domnul Flutur face un mare miting nu face altceva decât să îl valideze pe dl George Simion şi pe discursul domniei sale. Cu alte cuvinte, dacă domnul Flutur nu ştia cum să facă AUR să mai crească în procente în Bucovina şi la Suceava, a găsit cea mai bună cale. Fiindcă electoratul lui George Simion apreciază discursul său. Care are şi multe argumente reale. E foarte greu de combătut. Dar nu face altceva acum decât să îl valideze, să îi transmită că luptă de la egal la egal", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

"I-a lansat şi o provocare liderului AUR. Spunea preşedintele CJ Suceava că l-a chemat pe George Simion să candideze la Suceava, dar că liderul AUR nu a vrut şi că vrea doar circ. În cazul în care ar fi câştigat alegerile de la Suceava George Simion, Gheorghe Flutur spune că ar fi plecat acasă", a intervenit Maria Linda, moderatorul emisiunii. 

"Doamnă, avea vreun rost să pună semnul egal dl Flutur între domnia sa şi dl George Simion? Că asta a făcut. Deci eşti în competiţie cu cineva cu care eşti egal, cu care merită să intri în competiţie. Fireşte că domnul Simion, bine sfătuit, l-a ignorat în această chestiune şi a spus că nu se duce preşedinte de Consiliu Judeţean, ci se duce să fie preşedintele României. I-a zis să rămână acolo, să dea la capace. E opinia mea, poate PNL o să rupă după mitingul domnului Flutur, dar strategia PNL este greşită, din acest punct de vedere", a mai spus Chirieac. 

Greşeala pe care o face Gheorghe Flutur

"Gheorghe Flutur trebuie să iasă în faţa antreprenorilor din Suceava, în faţa intelectualilor. Cu ei trebuie să vorbească şi lor trebuie să le explice. De ce bagă administraţia beţe în roate mediului privat, de ce profesorii sunt prost plătiţi, de ce salariilor doctorilor au rămas în urmă faţă de cât le-a majorat Dragnea. De ce pentru alţii se pot da pensii speciale de 70.000 lei pe lună şi altora nu li se pot da pensii cât de cât decente. Te duci în zona asta, dezbaţi astfel de lucruri, arăţi programele. Vorbeşti de Iaşi, de autostrada Moldova. Dacă te duci să zici că uite ce face AUR, transformi AUR în subiect şi dai de înţeles că e un adversar de nivelul PSD şi PNL. Ceea ce şi este în sondaje", a punctat acesta. 

AUR le-a transmis celor din PNL şi PSD că ei sunt de fapt extremiştii şi că ar vrea instalarea dictaturii în România pentru a se menţine la putere, făcând referire la "baronii roşii şi galbeni".

"Da, dar să avem în vedere că fără baronii roşii şi galbeni nu eram în NATO şi UE, fără de care  eram un fel de Belarus, ca să spunem aşa. Sunt argumente logice, care pot fi înţelese de cetăţeanul standard mediu. Altminteri, discursul lui George Simion este mult mai percutant decât cel al dlui Flutur. Păcat, pentru că dl Flutur e un om în regulă şi cu mare experienţă politcă", a completat Chirieac. 

Proteste cu mii de oameni din toate categoriile sociale. Spre ce ne îndreptăm? 

"Eu cred că nu ne îndreptăm într-o direcţie greşită. S-a mers poate prea mult pe ideea Green Deal-ului. Birocraţii de la Bruxelles poate au luat anumite decizii, nefiind sub presiunea maselor şi a economiei reale. De altfel, lucrul ăsta îl vedem şi la Guvernul României, care a majorat aberant taxele şi impozitele, fără să aibă legătură cu economia reală. Lucrurile astea vor reveni la normal. 

Faptul că au manifestat agricultorii că se opun să lase terenul pârloagă, ceea ce vrea UE, pentru că producţia e prea mare şi emisiile de carbon prea mare... Să nu uităm că UE are 5% din populaţia omenirii şi emană 16% din CO2", a mai declarat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel