Protestele 'vestelor galbene', impact devastator
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Banca Franţei şi-a redus la jumătate prognoza de creştere din cauza efectelor produse de protestele 'vestelor galbene'.

Banca Centrală a Franţei şi-a redus luni la jumătate, de la 0,4% la 0,2%, estimările privind ritmul de creştere înregistrat de Produsul Intern Brut al Franţei în trimestrul patru, ca urmare a impactului manifestaţiilor 'vestelor galbene' asupra majorităţii sectoarelor economiei, informează AFP.

'Activitatea serviciilor a încetinit ca urmare a efectului actualelor manifestaţii. Transporturile, restaurantele şi reparaţiile de automobile au dat înapoi, precum şi sectorul hotelier', constată Banca Centrală a Franţei, pe baza ultimei anchete de conjunctură.

Aceste noi prognoze ale Băncii Centrale a Franţei sunt net inferioare unui nivel al creşterii economice de 0,8% care ar fi fost necesar în ultimele trei luni ale anului, după o creştere de 0,4% în trimestrul al treilea şi un avans de 0,2% în primele două trimestru, pentru a atinge obiectivul anual de 1,7% propus de Guvernul de la Paris.

În cursul dimineţii, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a estimat pentru postul de televiziune RTL că manifestaţiile 'vestelor galbene' ar urma să şteargă 0,2 puncte procentuale din creşterea economică înregistrată de Franţa în trimestrul patru, dar a refuzat, pentru moment, să revizuiască în jos obiectivul anul de creştere al Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel