Data publicării:

Protestele din Peru blochează accesul la Machu Picchu

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Protestele din Peru blochează accesul la Machu Picchu, unul dintre cele mai populare situri de patrimoniu din America de Sud, furia localnicilor din cauza unui nou sistem de emitere a biletelor care a oprit transportul feroviar către sit și i-a lăsat pe unii turiști blocați.

Serviciile feroviare către ruinele antice din Anzi au fost suspendate de sâmbătă din cauza problemelor de siguranță cauzate de blocarea liniei de cale ferată de către demonstranți. Luni, legăturile de călătorie nu erau încă redeschise, au declarat pentru Reuters doi operatori de turism.

Protestele, care au început la sfârșitul săptămânii trecute, au făcut ca sute de turiști, care se adună la Machu Picchu din întreaga lume, să nu poată ajunge la sit.

Cea mai recentă dispută a dat o nouă lovitură industriei turismului din Peru, care a fost grav afectată anul trecut de tulburări civile pe scară largă, în special în sudul regiunii andine, care este o zonă cheie pentru uriașa industrie a cuprului din țară.

Discuțiile la masa rotundă au intrat luni în a doua zi pentru a rezolva disputa dintre autorități și protestatarii supărați pe guvern pentru că a consolidat vânzarea de bilete.

Ministrul peruan al Culturii, Leslie Urteaga, s-a deplasat duminică în regiune, dar încă nu a fost anunțată o soluție la "greva pe termen nelimitat" condusă de sindicatele din turism, operatorii de turism și rezidenți.

Reprezentanții comunității din Machu Picchu se tem că noua platformă electronică de vânzare a biletelor va afecta afacerile locale prin "privatizarea" vânzărilor și direcționarea profiturilor către o singură firmă.

Agențiile responsabile de îngrijirea și conservarea sitului au avertizat în legătură cu supraaglomerarea și supravânzarea biletelor, forțând autoritățile să găsească noi modalități de a controla numărul de vizitatori, în condițiile în care călătoriile își revin în urma pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel