Protestele de la Chișinău, comparate cu cele împotriva lui Iliescu. Joc de noroc! Există totuși o singură certitudine
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Jurnalistul Val Vâlcu a comparat protestele de la Chișinău cu cele de la București de la începutul anilor ’90.

Jurnalistul Val Vâlcu a comparat protestele de la Chișinău cu cele din România anilor ’90. Acesta a fost invitat la Antena 3, unde a făcut câteva precizări:

„În 1990, când regimul de la București era într-o situație incertă, când nu avusese alegeri, când existau protestele de la Piața Universității și a fost blocat bulevardul, atunci ne-am pus problema: Domn’le, a fost bine că nu au intervenit? Iată că a fost bine, că au lăsat protestatarii. Dimpotrivă, când s-a intervenit în forță a fost o mișcare criticată de Occident și a urmărit regimul Iliescu până în anul 1996.

Nu putem spune dacă acei protestatari sunt sau nu plătiți de Șor, dacă sunt reprezentativi pentru populația Chișinăului, iar singura certitudine e că beneficiarul acestei agitații este Rusia. În rest, joc de noroc! Dacă intră în forță și îi sperie, fiind o mână de oameni, se liniștesc, dacă sunt reprezentativi pentru populația Chișinăului, nu e indicat să intri în forță“, a spus, la Antena 3, jurnalistul Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -      Proteste la Chișinău. Chirieac: Rusia încearcă să-și agite cozile de topor ca să o dea jos pe Maia Sandu. Dacă nu e sprijinită, Putin s-ar putea să reușească

Republica Moldova interzice protestele cu o durată mai mare de 4 ore / Bătaie pe străzi după ce mai mulți manifestanți au încercat să instaleze corturi în centrul Chișinăului

Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a interzis protestele care implică blocarea drumurilor publice în zilele lucrătoare şi le-a limitat la cel mult patru ore în zilele nelucrătoare, după aproape o lună de manifestaţii antiguvernamentale organizate de opoziţie în faţa parlamentului de la Chişinău, relatează vineri agenţia EFE.

Desfăşurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulaţie, a arterelor de transport sau a căilor de acces şi evacuare către instituţiile publice vor fi interzise în zilele lucrătoare. În zilele de odihnă, aceste întruniri vor putea fi desfăşurate pe o perioadă de cel mult patru ore, a stabilit respectiva comisie, citată de Radio Chişinău.

Guvernul încearcă să stopeze protestele opoziţiei care au loc din 18 septembrie în faţa legislativului, nemulțumiți de Maia Sandu


Prin această măsură, guvernul încearcă să stopeze protestele opoziţiei care au loc din 18 septembrie în faţa legislativului şi la care participă mii de cetăţeni nemulţumiţi de executivul preşedintei proeuropene Maia Sandu.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a motivat că a luat această decizie în vederea asigurării ordinii publice, a accesului la libera circulaţie pe drumurile ţării, precum şi în scopul asigurării unei reacţii prompte la situaţiile ce necesită intervenţii de urgenţă (citește mai mult și vezi imagini AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel