Proteste VIOLENTE în Ucraina. Manifestanții au forțat intrarea în Rada Supremă. Parlamentarii, baricadați. Sunt victime - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Proteste VIOLENTE în Ucraina. Manifestații au forțaț intrarea în Rada Supremă. Parlamentarii, baricadați / Foto: Captură video Unian.net
Proteste VIOLENTE în Ucraina. Manifestații au forțaț intrarea în Rada Supremă. Parlamentarii, baricadați / Foto: Captură video Unian.net
Pe lângă amenințările privind degenerarea conflictului cu Rusia, Ucraina se confruntă și cu proteste interne.

Nu doar Rusia este problema Ucrainei. Acum țara se confruntă și cu proteste violente. Mii de oameni au luat cu asalt Parlamentul ucrainean. Manifestația a devenit una violentă, iar cel puțin un om a murit, scrie Timpul. Oamenii sunt revoltați de o lege care prevede obligativitatea casei de marcat. Totuși, unele voci spun că protestele ar fi organizate de Rusia pentru a destabiliza țara, relatează Realitatea Plus.

Reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii au cerut adoptarea unor legi care să le ușureze munca. Printre cereri se numără desființarea utilizării obligatorii a caselor de marcat.

Manifestații ar fi încercat să intre în clădirea Parlamentului, iar oamenii legii au intervenit în forță. Protestatarii ar fi reușit chiar să rupă gardul. Apoi, ar fi încercat să forțeze intrarea, dar au fost respinși. Ușile au fost securizate cu șuruburi metalice, scriu agențiile de presă ucrainene.

Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i opri. Presa ucraineană scrie că în urma încăierărilor există victime. Paramedicii prezenți la fața locului ar fi acordat primul ajutor medical persoanelor care au avut de suferit.

Mai mulți oameni ar fi fost reținuti de către poliție. Aceștia ar fi fost percheziționați, apoi urcați într-un autobuz și duși într-o direcție necunoscută. La manifestație ar fi intervenit Garda Națională, iar parlamentarii s-ar fi baricadat în interiorul clădirii Parlamentului.

Ucraina a destructurat un grup dirijat din Rusia care pregătea acţiuni destabilizatoare

Autorităţile din Ucraina au anunţat, marţi, destructurarea unui grup care ar fi acţionat la ordinele Rusiei pentru comiterea de atacuri în scopul "destabilizării" ţării, în contextul crizei militare, informează cotidianul Le Figaro.

"Organizatorii grupului pregăteau o serie de atacuri armate contra infrastructurii. Este vorba de un grup coordonat de serviciile speciale ruse", a comunicat Serviciul ucrainean de Securitate (SBU). 

Operaţiunea serviciilor de securitate ucrainene a avut loc în oraşele Harkiv şi Jitomir.

Rusia este acuzată că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei. Administraţia de la Kiev se teme de o invazie sau de o lovitură de stat. Moscova a respins acuzaţiile privind pregătirea vreunui atac sau complot şi cere garanţii că NATO nu va continua extinderea spre est şi că nu vor fi instalate echipamente militare ofensive în apropierea frontierelor Rusiei, conform Mediafax. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel