PROTESTE VIOLENTE în prima țară din Europa care s-a întors la LOCKDOWN - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Poliţia irlandeză a anunţat că a arestat joi seară 11 persoane care protestau la Dublin faţă de noile restricţii impuse întregii ţări în încercarea de a opri răspândirea pandemiei de COVID-19, notează AFP.

Circa 100 de persoane au defilat prin centrul capitalei, Dublin, joi seară sub o banderolă pe care scria "puneţi capăt izolării", provocând intervenţia forţelor speciale de poliţie însoţite de câini. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, manifestanţii au fost informaţi că încalcă dispoziţiile anti-COVID-19 şi au fost "invitaţi să se împrăştie". Dar 11 dintre aceştia au fost reţinuţi "după incidente tulburând ordinea publică" în centrul comercial al capitalei irlandeze.

Pentru a putea sărbători "Crăciunul în mod corespunzător", potrivit prim-ministrului Micheal Martin, Irlanda a luat măsurile cele mai severe din Europa. Acestea un intrat în vigoare miercuri la miezul nopţii: întreaga populaţie este obligată să rămână la domiciliu timp de şase săptămâni, magazinele neesenţiale au fost închise, dar elevii merg la şcoală, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel