PROTESTE USR. Dragnea a dezamorsat ”bomba”
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, în conferința de presă, degajat, despre măsuri reale economice și sociale, pe care românii le susțin, fiind un beneficiu pentru ei. 

Jurnalistul Val Vîlcu a precizat că ”Liviu Dragnea a început discuția cu presa degajat, vorbint despre angajamente, nu promisiuni. S-a referit la măsuri cu impact social și economic puternic. S-a orientat către categorii țintă, importante în contextul actual. Președintele PSD a folosit cifre exacte, a vorbit despre case pentru tineri, dublări de burse pentru studenți, avantaje cu privire la biletele CFR, măsuri concrete.

El a vizat bazinul dreptei. Prin aceste angajamente, Liviu Dragnea a dezamorsat eventuale manifestații de stradă plănuite de USR. Nu a început prin a-și promova propriile interese ci, mai degrabă, angajamentele ferme în zonele de influență a dreptei, folosind o bună strategie de discurs.”

”Acest aspect erodează puternic baza de susținere a neutrilor”

Deși discuția a fost degajată, Liviu Dragnea a fost ferm pe poziții. Despre legea care l-ar împiedica să fie premier, a precizat că a fost condamnat într-un dosar deschis în urma referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, la care 80% dintre cei care au votat au făcut-o împotriva lui Traian Băsescu.

”Argumentul cheie l-a primit tocmai de la Înalta Curte care nu a motivat decizia, prezentând-o astfel ca pe o nedreptate. Mult mai important, lipsa de motivare nu îi oferă posibilitatea să se apere. Acest aspect erodează puternic baza de susținere a neutrilor. Pentru majoritatea tăcută, decizia ÎCCJ nu mai stă în picioare, atâta timp cât unui om i se respinge dreptul la apărare.”, mai precizează sursa citată. 

Redactarea decizie ÎCCJ depășește termenul de șase luni, blocându-i dreptul de a se adresa la CEDO. ”Decizia vine pe un fond de prăbușire a încrederii în justiție. Lipsa motivării după condamnare ridică cel puțin un semn de întrebare.” a conchis Val Vîlcu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel