PROTESTE împotriva OUG 13. Chirieac: Majorările uriașe de prețuri nu interesează acum pe nimeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
DC News
DC News
Majorarea prețului la gaze și energie este un subiect care nu generează ieșiri în stradă. În schimb, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva unei OUG pe care n-o citiseră.

La începutul emisiunii ”Deferiți mass-media”, gazda Val Vâlcu și-a exprimat nemulțumirea legată de majorarea prețurilor la gaze și energie. 

„În 2017, la începutul lui februarie, dacă nu mă înșel, a ieșit lumea în stradă că era Ordonanța 13 și scapă Dragnea de pușcărie. 99,999% dintre oamenii ieșiți în stradă nu citiseră, presupun că erau vreo 2 care citiseră, din 100.000. Dar lumea a ieșit, adânc în inimă lovită. Acum are dreptate Vâlcu, nu interesează pe nimeni chestia asta, majorările astea uriașe (la facturile la utilități)”, a spus, în deschiderea emisiunii „Deferiți mass-media”, analistul politic Bogdan Chirieac. 

Prețul gazelor din România, mai scump decât în Ungaria și Germania

„Asta cu prețurile interesează, dar revenind la subiectul tău, foarte bun ăsta, lipsa de rușine, că despre asta vorbim de fapt, dar la prețuri o să am dreptate, deși nu vreau să am dreptate. În mod galopant și în trepte, aceste facturi se vor modifica. Deocamdată nu a venit nici consumul mare de energie, nici prețurile acelea cele mai mari, dar pe piata Spot, România cumpără la cele mai mari prețuri, din păcate, spre deosebire de Ungaria și Germania, care au contracte directe cu Gazprom, al prețurile de acum 25 de ani. Ungaria a semnat un contract la prețul de acum 25 de ani, iar prețul din Germania l-a făcut public chiar Putin, într-un exces de transparență și era de trei ori mai mic decât prețul european de pe piața liberă. De trei ori! Adică în România e de trei ori mai scump gazul decât în Ungaria și în Germania”, a explicat Cozmin Gușă. 

„Nu numai că nu te contrazic, sunt total de acord. Evident că oamenii sunt interesați mai degrabă de prețul gazelor și al electricității și așa mai departe. Întrebarea era ce să mai vorbim noi. Situația este cunoscută, îi știm cauzele, am întors-o și pe o parte și pe alta”, a spus Val Vâlcu.            

Vezi mai multe în video:


                                                                                                                                      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel