VIDEO. Proteste spontane la Galați și Brăila. Mii de oameni au ieșit în stradă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
La Galați și Brăila, cetățenii celor două orașe au ieșit în stradă pentru a protesta la adresa noilor restricții impuse de Guvern, pentru localitățile cu o incidență de peste 4 cazuri la 1.000 de locuitori. 

În prima seară în care carantina de noapte a început la ora 20, mii de oameni din Galați și Brăila au ieșit în stradă pentru a protesta la adresa noilor restricții. 

La Galați, protestul a început de pe artera comercială strada Brăilei, zona Țiglina, unde s-au adunat câteva zeci de persoane. Pe parcurs, oamenii s-au alăturat, astfel că în Centru, la Prefectură, unde manifestațiile au culminat, erau câteva mii de persoane și alte zeci, dacă nu sute de mașini. Oamenii au scandat „Libertate” și au aruncat cu petarde sau au lansat artificii. Traseul protestatarilor din Țiglina până la prefectură a durat 30 de minute, începând de la ora 23.00, iar până la ora 1.00 coloana de mașini și protestatarii au ajuns în fața Spitalului Județean, unde au strigat „Jos masca”. Participanții au plecat acasă în jurul orei 2.00.

„Protestul este spontan, iar în acest moment avem echipaje de jandarmerie care însoțesc coloana de manifestanți. Până la acest moment, nu au fost aplicate sancțiuni. Acestea vor fi aplicate ulterior, după identificarea participanților”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ, lt. Cătălin Badin, citat de Viața Liberă.

La Brăila, protestatarii și-au dat întâlnire la Palatul Agriculturii

„Noi nu stăm pe banii părinților, avem nevoie de un loc de muncă. În condițiile astea noi nu putem găsi un loc de muncă. Cei care stau pe banii părinților poate le convine. Nouă nu.” a spus Andreea, o participantă la protest. 

„Toată harababura asta, cel puțin pe noi tineretul, ne-a afectat foarte mult la nivel psihic. Nu mai putem socializa cum socializăm înainte. Iar noi tinerii nu vrem să ne trăim toată viața în carantină. La noi totul s-a comunicat foarte aiurea și nu îmi place cum acționează Guvernul, care nu ascultă vocea tineretului.” declara Alexandru, un alt participant, citat de Pro Brăila.

Și mai devreme în cursul zilei, mai mulți brăileni au ieșit pe Calea Călărașilor pentru a atrage atenția asupra acelorași nemulțumiri. 

Astăzi, la ora 17 vor fi noi manifestații la adresa acelorași măsuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel