Data actualizării:
Data publicării:

Proteste în Israel: Cereri pentru demisia lui Netanyahu și alegeri anticipate

Autor: Mihai Preda | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Protestatarii au ieșit din nou în stradă în Tel Aviv, Caesarea și Haifa sâmbătă, cerând demisia prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu și organizarea unor alegeri anticipate.

Manifestanții au cerut, de asemenea, eliberarea tuturor ostaticilor israelieni ținuți în Gaza, înainte de marcarea a șase luni de la începutul ostilităților.

Mulți oameni au fluturat steaguri israeliene și au ținut în sus pancarte cu imagini ale ostaticilor, cerând guvernului să-i aducă acasă în viață.

În Tel Aviv, protestatarii au strigat:

"Nu ne este frică; ai distrus țara, iar noi o vom repara. Vrem să-i avem înapoi în viață și nu în sicrie."

Alți protestatari au fost văzuți de o echipă CNN pe teren ținând steaguri și bannere, unul dintre ele afișând mesajul "Guvernul care a distrus țara și a divizat națiunea".

Un alt banner a cerut "despărțirea religiei de stat", iar unul a declarat că "Netanyahu este periculos pentru Israel".

Protestatarii din Haifa au numit guvernul un eșec, spunând că Netanyahu este "vinovat, vinovat, vinovat".

"Alegeri acum!" a scris pe un banner unul dintre protestatari.

Un protestatar a fost arestat pentru că a lovit și rănit un ofițer de poliție în timpul unui miting anti-guvernamental în Tel Aviv, au declarat autoritățile israeliene într-un comunicat.

Trei protestatari au fost loviți de o mașină și răniți în Tel Aviv, declară poliția într-un comunicat scurt, și primesc tratament medical.

Șoferul i-a lovit pe cei trei protestatari și a continuat să conducă până când poliția a reușit să oprească vehiculul și să-l aresteze pe suspect. Două dintre victime sunt în stare ușoară, iar a treia a fost rănită moderat, adaugă poliția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel