Proteste în Germania. Manifestanții au ocupat sediul partidului Angelei Merkel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Activişti pro-kurzi au ocupat vineri birourile Partidului Creştin-Democrat (CDU) de guvernământ în semn de protest faţă de ofensiva militară a Turciei din nordul Siriei, informează dpa. Totul s-a întâmplat în orașul german Chemnitz. 

Un număr de 13 protestatari, bărbaţi femei, au refuzat să părăsească clădirea din Chemnitz, după ce au ocupat-o, determinând poliţia să intervină pentru a-i evacua.

Un oficial local CDU, Alexander Dierks, a descris acest gest de protest drept "total nepotrivit", adăugând că partidul din care face parte a fost întotdeauna deschis spre dialog, dar că "discursul politic nu se întâmplă printr-o ocupaţie".

Mai mulţi activişti au folosit hashtagul #FightforRojava pentru a revendica responsabilitatea sau a-şi exprima sprijinul pentru protest. Rojava este un termen folosit uneori pentru a face referire la regiunea autonomă de facto a kurzilor din nord-estul Siriei.

Activişti susţin că doresc să protesteze paşnic împotriva politicii externe a Berlinului şi a presupusului său sprijin pentru ofensiva militară a Ankarei. Ei cer, de asemenea, sancţiuni internaţionale împotriva Turciei.

Atac la Turkish Airlines 

Tot vineri, câteva zeci de protestatari au blocat ghişeul pentru check-in al companiei Turkish Airlines ale aeroporturilor din Frankfurt şi Hamburg în semn de protest faţă de ofensiva Turciei împotriva kurzilor din nord-estul Siriei.

Un purtător de cuvânt din partea poliţiei din Frankfurt a informat că aproximativ 50 - 60 de persoane au participat la protestul care a avut loc în jurul orei 10:00GMT şi care a determinat închiderea ghişeului. Protestul a durat aproximativ 90 de minute, participanţii fiind apoi însoţiţi până la gară de către poliţişti. Conform sursei citate, nu s-a comis vreo infracţiune.

Între-timp, aproximativ 35 de protestatari au blocat biroul Turkish Airlines al aeroportului din Hamburg. Un purtător de cuvânt al poliţiei din Hamburg a confirmat că două grupuri - Riseup4Rojava şi Interventionistische Linke - au revendicat responsabilitatea organizării protestului. Protestatarii au împiedica călătorii să îndeplinească formalităţile de checking-in timp de 45 de minute , după care au organizat un alt protest în zona principală a Plecărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel