Proteste în Franța. Andi Cristea, europarlamentar PSD: În mod ironic... Macron a reușit să facă un lucru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Andi Cristea
Andi Cristea
Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreşedinte al comisiei de politică externă din Parlamentul European, a făcut o declarație vizavi de protestele din Franța unde oamenii cer demisia lui Emmanuel Macron.

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a spus, contactat de DC News, că răbufnirea actuală, foarte probabil, se va traduce în voturi la europene pentru Le Pen.

”Natura protestelor de la Paris este una duală. Pe de o parte, este vorba de contestarea unor pași economici recenți. Pe de altă parte, nu putem ignora acumularea nemulțumirii față de președintele Macron, privit de mulți francezi ca activ în exterior, dar detașat de problemele reale din interior.

În acest context, un set de "faux pas" au dus la răbufnirea actuală care, foarte probabil, se va traduce în voturi la europene pentru doamna Le Pen.

În mod ironic, dincolo de entuziasmul proeuropean, președintele Macron reușește să exporte în Europa și vestele galbene, după cum s-a văzut recent la Bruxelles”, a spus Andi Cristea pentru DC News.

Mobilizare de forțe

Manifestările vestelor galbene, care au loc sâmbătă din Franţa, sub numele ”Actul patru", au mobilizat peste 30.000 de oameni în întreaga ţară.

În mai multe oraşe din Franţa au loc manifestări anti-guvernamentale ale vestelor galbene. La nivelul ţării, 717 persoane au fost reţinute şi chestionate de poliţie, iar 438 se află în custodie.

În Paris, 581 este numărul celor reţinuţi şi 423 se află în custodia poliţiei.

[citeste si]

Baricade au fost instalate pe marile bulevarde, ca Champs-Élysées şi Courcelles, unde poliţia a intrat cu tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel