Proteste împotriva restricţiilor în Germania. Zeci de persoane arestate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Poliția din Germania a anunțat că zeci de persoane au fost reținute în urma protestelor împotriva restricțiilor pandemice, după ce la unele mitinguri s-au înregistrat violențe între protestatari și forțele de ordine.

Poliția din Berlin a menționat că 86 de persoane au fost reținute după ce au fost aruncate zeci de sticle spre polițiști în timpul unei manifestații la Alexanderplatz, o mare piață centrală din fostul Berlin de Est. Un ofițer a fost rănit grav, iar altul a fost rănit ușor într-un incident separat din fața clădirii Reichstag (Parlamentul Germaniei), unde au fost reținute alte 45 de persoane, transmite euronews.

În orașul Dortmund, poliția a declarat că un bărbat a atacat o echipă de jurnaliști TV în timpul unui protest - al treilea astfel de atac în Germania în ultimele două săptămâni. O persoană în vârstă de 23 de ani a fost arestată.

Poliția din Köln și-a exprimat indignarea că unii protestatari i-au îndemnat pe cumpărători să-și îndepărteze măștile atunci când intră în magazine. „Se pare că acești oameni încă nu au înțeles că nu este vorba doar de sănătatea lor, ci și de viața altora”, a spus șeful poliției din Köln.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel