Proteste anti-vaccinare în Bucureşti. Bogdan Chirieac: Nu înţeleg revolta. Mitingul este împotriva drobului de sare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video Antena 3
Captură video Antena 3
Un nou protest împotriva vaccinării obligatorii şi a certificatului verde la locul de muncă are loc sâmbătă, 29 ianuarie, în Bucureşti. Analistul Bogdan Chirieac a făcut mai multe comentarii pe acest subiect. 

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seara în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii şi a certificatului verde obligatoriu. Bogdan Chirieac a enumerat alte motive pentru care ar fi trebuit să protesteze românii. 

"Cu toată dragostea, eu nu înţeleg această revoltă. România nu o să mai aibă certificat verde Nu l-am adoptat, nu o să îl mai avem. Două state europene au renunţat la el, Marea Britanie şi Suedia. Altele sunt pe cale să renunţe, datorită sau din cauza imunităţii naturale. Franţa are 500.000 de infectări pe zi. În maximum două luni de zile nu va mai fi niciun certificat verde. Asta este, tulpina Omicron e ca o gripă uşoară, cu foarte puţine cazuri cu spitalizare. Vaccinaţii nu ar trebui să aibă nicio problemă la Omicron, cel puţin. Deci la ce se demonstrează acum în Piaţa Universităţii? Eu nu înţeleg. 

În Franţa au fost mitinguri monstru, împotriva vaccinării, a certificatului verde, a restricţiilor, că Macron a impus restricţii, nu s-a jucat. Şi acum au ieşit din cauza scăderii nivelului de trai. Asta are sens. Deşi la ei nu s-a scumpit energia de 5 ori, ca în România, dar au fost creşteri de 20-30%, şi ei au inflaţie. România văd că nu demonstrează împotriva preţului la energie, a scăderii nivelului de trai. Nu! În România se demonstrează împotriva vaccinării obligatorii, România NEAVÂND vaccinare obligatorie, pentru numele lui Dumnezeu. În România se demonstrează împotriva certificatului verde, România NEAVÂND certificat verde la locul de muncă", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

"Mitingul împotriva unui drob de sare"

"E un miting împotriva drobului de sare. Nu am nimic împotriva unor astfel de manifestaţii, dar... Mitingul acesta îmi aduce aminte de un banc bine cunoscut. Un individ era la New York, urla pe stradă. Şi îl opreşte Poliţia şi îl întreabă ce face. El zice că alungă elefanţii. Poliţistul îi spune că nu sunt elefanţi pe o rază de 6000 de mile. La care individul spune 'vedeţi că metoda mea dă rezultate?'", a mai completat Bogdan Chirieac. 

 Proteste anti-restricții la Viena și Paris

Mii de protestatari s-au adunat la Viena sâmbătă, 29 ianuarie, pentru a demonstra împotriva restricțiilor de coronavirus și impunerea vaccinării obligatorii.

Joi, 20 ianuarie, Austria a devenit prima țară europeană care a legiferat vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, după ce majoritatea parlamentului a votat în favoarea proiectului de lege, în ciuda opoziției Partidului Libertății de dreapta.

Mandatul va începe din februarie și va exclude populația sub 19 ani, femeile însărcinate și cele cu anumite afecțiuni medicale, scrie Ruptly. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel