Iulian Dumitrescu a fost vineri, la DNA, pentru noi audieri. Pe lângă jurnaliști, politicianul a fost așteptat, atât la intrarea în sediul DNA, cât și la ieșirea din instituție, de protestatarul Marian Ceaușescu, care l-a întâmplnat cu numeroase întrebări, acuzații, dar și cu un teanc de bani.
În momentul în care Iulian Dumitrescu a deschis portiera mașinii și a urcat în autovehicul, Marian Ceaușescu i-a aruncat un teanc de bancnote! În tot acest timp, Iulian Dumitrescu a prezentat un zâmbet sfidător.
Video
De asemenea, primarul oraşului Lehliu Gară din Călărași, Iulian Iacomi, s-a prezentat vineri la audieri, la sediul DNA, în dosarul de corupţie al președintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. Iulian Iacomi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Citește aici detalii!
Amintim faptul că Iulian Dumitrescu a demisionat de la șefia PNL Prahova.
"Am avut o discuţie cu preşedintele Ciucă (Nicolae Ciucă - n.red.) şi vom consolida filiala şi o vom pregăti pentru alegerile următoare. (...) Probabil că va urma un interimat provizoriu, mai ales că vin alegerile, dar unitatea este stabilită şi garantată. Nu a fost o demisie făcută în funcţie de o stare emoţională a cuiva, ci pur şi simplu a fost o gândire serioasă pe termen mediu pentru că urmează un set de alegeri şi trebuie ca unitatea aceasta să ne ducă către un rezultat cât mai bun", a zis Mircea Roşca, secretarul general al organizaţiei PNL Prahova, miercuri pentru Agerpres. Vezi știrea aici!
Acuzațiile grave aduse de DNA la adresa lui Iulian Dumitrescu
Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, marţi, faptul că a extins urmărirea penală pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.
”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:
1. DUMITRESCU IULIAN, președinte al Consiliului Județean Prahova, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influență în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (6 acte materiale),
2. o persoană fizică, funcționar public pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (50 acte materiale)
3. o persoană fizică, pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la trafic de influență,
4. o persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă cu privire la următoarea stare de fapt:
923.350 lei (în 43 de tranșe) și 74.000 euro (în 7 tranșe)
1. În perioada 22.10.2021 - 08.11.2022 suspectul Dumitrescu Iulian, persoană cu rol decizional în cadrul unei societăți comerciale care era proprietara unui teren și beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, ar fi dat persoanei fizice de la punctul 2, în numerar, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranșe) și 74.000 euro (în 7 tranșe).
Banii ar fi fost dați în legătură cu îndeplinirea de către persoana fizică de la punctul 2 a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând prețul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Dumitrescu Iulian.
Suspectul Dumitrescu Iulian ar fi fost ajutat la săvârșirea faptei de persoana fizică de la punctul 3 care, ar fi dat sume de bani persoanei fizice de la punctul 2 în 19 zile diferite, iar în perioada 22.10.2021 – 08.11.2022 l-ar fi informat permanent pe Dumitrescu Iulian cu privire la sumele de bani date, respectiv care urmau să fie date și ar fi ținut evidența tuturor sumelor de bani date în perioada respectivă.
2. În perioada 16.07.2021-06.09.2021, suspectul Dumitrescu Iulian ar fi primit, prin intermediul persoanei fizice de la punctul 3, suma totală de 130.000 lei, în 3 tranșe (50.000 lei în data de 16.07.2021, 40.000 lei în data de 23.08.2021, 40.000 de lei în data de 06.09.2021) de la o persoană (martor în cauză), lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Administrației Străzilor București cu care firma coordonată de martor încheiase acorduri cadru pentru lucrări reparații străzi și promițând că-i va determina pe aceștia să urgenteze îndeplinirea îndatoririlor lor de serviciu reprezentate de efectuarea plăților aferente facturilor emise de către societatea martorului către Administrația Străzilor București. Citește acuzațiile în detaliu aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- BANCUL ZILEI: Lecția de Limba Româna
- Mai avem o lună cu Pluto în Capricorn! Fraze cheie pentru fiecare zodie
- Băutura japoneză care îmbunătățește somnul și abilitățile sociale
- Șoferul strivit de un tramvai în București era soțul femeii peste care s-a aruncat benzină în Parlament - surse / update
- Candidatul care ne-ar putea aduce "o surpriză" la alegerile prezidențiale. Bogdan Chirieac, scenariul în care "victoria lui Marcel Ciolacu devine clară"
- Piromanul de la Parlament, declarat „erou național”. Ai grijă ce comentezi pe TikTok pentru că intră pe fir DIICOT! Mircea Toma și Valentin Jucan, reacții
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 septembrie 2024
- Ambasadorul SUA la Budapesta: Cum e posibil ca țara care s-a ridicat la luptă în 1956 împotriva sovieticilor să facă azi jocurile Rusiei?
- PSD, decizie privind legea care i-ar permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024
- Elevii nu își vor mai putea filma profesorii în timpul orelor. Florian Lixandru: Există câteva excepții