Urmărește emisiunea live
Protestatarul Cârstoiu a demisionat de la o corporație: Nu mai plec din Piața Victoriei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Tudor Cârstoiu
Tudor Cârstoiu
Am fost ieri în Piața Victoriei. Era ora 16:45. Cum am ieșit de la metrou, răsuna o voce care striga "anticipate, anticipate!".

Era Tudor Cârstoiu cu un drapel al României peste haine. Încerca să stârnească o revoltă în trecători, încerca să îi facă să conștientizeze că, în loc să își vadă de drum, ar trebui să rămână în Piața Victoriei pentru a dărâma Guvernul PSD-ALDE.

Așa am aflat că Tudor Cârstoiu a demisionat. Era specialist în marketing la o mare corporație. A făcut-o pentru că nu mai vrea să plece din Piața Victoriei. Își dorește să rămână acolo până când PSD și ALDE vor fi istorie. Tudor Cârstoiu a explicat în exclusivitate pentru DC News de ce a demisionat.

Ți-ai dat demisia de la o importantă corporație. De ce ai decis să pleci?

Am demisionat pentru că, în acest moment, suntem conduși de un grup infracțional organizat, iar rolul meu de cetățean vine înaintea rolului meu de angajat și contributor la bugetul român. Cei din firmă m-au încurajat și mi-au zis că este foarte bine ce fac, ținând cont că tot ce fac este pentru România. În acest moment, toate resursele mele trebuie să fie îndreptate pentru a opri acest grup infracțional organizat în a mai conduce țara. Practic, mi-am dat demisia pentru a merge într-un fel de război. Vreau o altă România, iar pentru acest lucru mă implic total în activism civic și politic. Voi face tot ce consider că este mai bine pentru țara noastră.

Merită?

Da, mă face împlinit!

Din ce vei trăi?

O vreme voi trăi din banii pe care i-am strâns până acum, apoi voi vedea. Sunt și alte soluții. Poate voi candida pentru o funcție publică. De altfel, și familia mă susține. Din ce trăiesc este mai puțin important decât ce se întâmplă acum în România, că avem un grup infracțional organizat la putere.

Consideri că este important ca Piața Victoriei să aibă un lider?

Da, trebuie găsită o persoană care să fie lider, iar eu pot să fiu acea persoană care poate să exprime cât mai bine vocea celor mulți care vin la proteste, o portavoce pentru oamenii din Piața Victoriei. Este foarte important să avem lideri pentru că altfel va fi foarte greu să reacționăm rapid când apar probleme. Nu este nevoie doar de un lider, ci de mai mulți. A fi lider te ajută și pentru ca oamenii să te legitimeze prin încurajări și prin faptul că atunci când vorbești te ascultă și mai este vorba și de asumare, în sensul că îți dedici viața acestei cauze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel