Protestatarii eco din UK cer case IZOLATE și se fac auziți blocând șosele: ”O altă lume este posibilă”. Imaginile disperării după un blocaj de 5 ore - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video/ PROTESTE în UK pentru case izolate. Blochează șosele pentru a schimba lumea
foto captură video/ PROTESTE în UK pentru case izolate. Blochează șosele pentru a schimba lumea
Protestatarii din Marea Britanie vor să schimbe lumea prin izolarea termică a caselor și se fac remarcați prin blocarea șoselelor.

Anglia se remarcă prin casele vechi, cu o arhitectură deosebită. Stilul elegant, descris de cărămida aparentă, vine la pachet cu pierderea de căldură, casele nefiind izolate.

Grupul protestează pentru izolare termică a caselor

În România, majoritatea caselor sunt izolate termic. De asemenea, și blocurile, fiind derulate programe de primării în acest sens. Dacă acest aspect nu e o noutate pentru români, pentru englezi e. În Marea Britanie, a apărut o mișcare, numită ”Insulate Britain”. Este un ONG lansat recent care-și propune să protesteze, prin blocarea șoselelor, pentru a atrage atenția asupra cauzei ce o susține: toate casele să fie izolate termic, până-n 2030, pentru a avea un consum de energie redus. Ei se numesc protestatari eco. Grupul se remarcă prin blocarea unor drumuri importante din Londra și din jurul Londrei. 

”Suntem de neoprit, o altă lume este posibilă”

Astăzi, ei au blocat Lambeth Bridge, unul dintre podurile care traversează Tamisa. Dincolo de aspectele pentru care militează, ei au fost revoltați și de hotărârile instanței cu privire la alți protestatari din grupul lor, condamnați unii la trei luni, alții la patru luni de închisoare, după ce au participat la o blocadă, la o oră de vârf. Sunt nouă protestatari condamnați în total și fiecare are de plătit, conform deciziei instanței, câte 5.000 de lire, pentru autostrăzi, după gestul lor. În ciuda precedentului, activiștii ”Insulate Britain” transmit: ”Suntem de neoprit, o altă lume este posibilă”. 

”Trebuie să vă gândiți și la oameni. Trebuie să ajung acasă, la copilul meu”

Asta a constatat astăzi și un lucrător din Sănătate (NHS), care s-a trezit cu drumul spre casă blocat. El i-a rugat pe protestatari să deblocheze drumul, pentru a ajunge acasă, la copilul său. Bărbatul a fost filmat când îi spunea unei protestatare: ”Nu bloca drumul! Trebuie să ajung acasă, la copilul meu. Trebuie să ajung acasă, te rog. Trebuie să vă gândiți și la oameni”, arată DailyMail

Cinci ore a fost închis Lambeth Bridge sâmbătă, din cauza protestatarilor. Poliția a anunțat că a deviat traficul ”pentru siguranța tuturor”.  ”Ce vrem? Justiție climatică! Când o vrem? Acum” au strigat protestatarii. Mai multe imagini îi arată cum stau pe jos, pe carosabil, cu pancarte ce poartă mesajul ”Trădat de guvernul meu”

Treizeci de protestatari au fost arestați, după această nouă mișcare de revoltă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel