Protestatarii din Piața Victoriei, APEL la Weber. Răspunsul Avocatului Poporului în cazul legii carantinării și izolării
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Renate Weber
Renate Weber
Avocatul Poporului Renate Weber a oferit o reacție pentru DC News în cazul posibilității atacării la CCR a legii carantinării și izolării. 

Duminică seară, avocatul Dan Chitic a ținut un discurs în Piața Victoriei, prin care a transmis că o roagă „în genunchi pe doamna Renate Weber să facă ceea ce trebuie să facă un Avocat al Poporului, să facă ceea ce a mai făcut până acum, să iasă și să spună că legea este neconstituțională”.

La protestul din Piața Victoriei, urcat pe un scaun, în ploaie, avocatul a spus că vrea ca legea să ajungă la CCR. Totodată, a îndemnat oamenii prezenți să facă petiții către Avocatul Poporului, Renate Weber. 

Reacția Avocatului Poporului

Contactată de DC News privind acest subiect, Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că nu este la curent cu ce se întâmplă la protestul din această seară de la Piața Victoriei. 

În ceea ce privește posibilitatea atacării la CCR a legii carantinării și izolării, Renate Weber a spus pentru DC News că „deocamdată noi analizăm această lege. E singurul comentariu pe care pot să-l fac”. 

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul dimineții actul normativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel